Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας το μεσημέρι του Σαββάτου (04/11).

Οι φλόγες απειλούν σπίτια στον οικισμό Αμυγδαλιά, ο οποίος έχει ήδη εκκενωθεί προληπτικά με τις φλόγες να πλησιάζουν με ταχύτητα λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων.

Αμέσως μετά το χωριό Αμυγδαλιά υπήρξε εντολή για εκκένωση και του χωριού Πρινιά, ενώ αστυνομικοί βοηθούν τον κόσμο να απομακρυνθεί.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη φωτιά που απειλεί το χωριό Αμυγδαλιά

Όπως είπε στο evima.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυδαλιάς: «Εγκαταλείπουμε τα χωριά, έχουμε βγει στον κεντρικό δρόμο και προσπαθούμε να κατευθυνθούμε προς την Κάρυστο. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ατμόσφαιρα αποπνικτική. Η φωτιά είναι ανεξέλεγκτη»

Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις

Για τον περιορισμό της φωτιάς επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, αλλά και από αέρος καθώς έχουν «σηκωθεί» δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση επιχειρούν 20 οχήματα με 40 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 2 Canadair που πραγματοποιούν ρίψεις νερού από αέρος.

Οι φλόγες έχουν εξαπλωθεί σε μεγάλο τμήμα της περιοχής – Απειλούν ζώα και περιουσίες

Σημειώνεται ότι λόγω της σημερινής κακοκαιρίας πνέουν ισχυροί άνεμοι που ενισχύουν τη φωτιά με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη για να την θέσουν υπό έλεγχο.

Κινδυνεύουν ζώα και περιουσίες

Οι φλόγες απειλούν σπίτια, ζώα και στάβλους, ενώ οι άνεμοι στην περιοχή είναι θυελλώδεις.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αμυγδαλιάς, κ. Παναγιώτης Χουντάσης, δήλωσε πριν από λίγο στο evima.gr, πως αυτή την ώρα εκκενώνεται προληπτικά το χωριό Αμυγδαλιά.

«Η φωτιά είναι πολύ μεγάλη, μιλάμε για μεγάλη καταστροφή. Οι φλόγες αυτή την ώρα απειλούν σπίτια, στάβλους και ζώα» επεσήμανε ο κ. Χουντάσης.

Αστυνομικοί απομακρύνουν τον κόσμο από το χωριό

Αστυνομικοί του ΑΤ Καρύστου έχουν προχωρήσει ήδη σε απομακρύνσεις κατοίκων μέσα από το χωριό, καθώς οι φλόγες έχουν φτάσει μια άνασα από τα σπίτια τους.

Οι ίδιες πληροφορίες του evima.gr, αναφέρουν πως οι κάτοικοι μεταβαίνουν σε κοντινές περιοχές του δήμου Καρύστου.

Στο σημείο που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιχειρήσουν για την κατάσβεση εναέρια μέσα.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα