Πάνω από το 55% των αναζητούντων εργασία προτιμούν την τετραήμερη εβδομάδα υπό την προϋπόθεση ότι θα λαμβάνουν τον ίδιο μισθό. Τέσσερις στους δέκα αλλάζουν κάθε δύο ή τρία χρόνια δουλειά, ενώ ένας στους δύο απαντά πως δεν επιβραβεύεται από τον εργοδότη του.
Αγορά εργασίας: Δειλές αυξήσεις από τις επιχειρήσεις για να βρουν εργαζόμενους
Είναι η ακτινογραφία όσων αναζητούν εργασία (job seekers) στην Ελλάδα, μέσα από την έρευνα του kariera.gr η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του Linkedin.
Στην έρευνα στην οποία απάντησαν περισσότερα από 20.000 άτομα που αναζητούν εργασία αποτυπώθηκαν αυτά που ζητούν από τους πιθανούς εργοδότες τους. Οι απαντήσεις αφορούν την 4ήμερη εργασία, τα κίνητρα παραγωγικότητας, το τι ζητούν από ένα μάνατζερ, αλλά και το τι τους κρατάει μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους.
1. Το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα προτιμούσε 4ήμερη εργασία με τον ίδιο μισθό, ενώ το 45% επεσήμανε πως προτιμά 5ήμερη εργασία με 20% αύξηση μισθού.
2. Όσον αφορά το κάθε πότε οι εργαζόμενοι αλλάζουν δουλειά, το 41% σημείωσε πως αυτό συμβαίνει κάθε 2-3 χρόνια, το 11% κάθε χρόνο, ενώ το 32% των ερωτώμενων πως δύσκολα μετακινείται.
3. Παραγωγικότητα: το 34% των ερωτηθέντων υπογράμμισε πως ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι η ισορροπία επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής (work-life balance), το 32% ανέφερε τις ευκαιρίες ανέλιξης και εξέλιξης, το 26% το καλό κλίμα και το 8% τον καλό μάνατζερ.
4. Στο ίδιο πλαίσιο, ερωτηθέντες για το τι κάνει έναν μάνατζερ καλό, πάνω από τους μισούς απαντούν «η ενσυναίσθηση», ένας στους 3 αναφέρει την καθοδήγηση, ενώ το 18% σημειώνει την οργάνωση.
5. Ένας στους δύο ερωτηθέντες απάντησε πως δεν επιβραβεύεται καθόλου από τον εργοδότη του, ενώ το 24% αναφέρει πως επιβραβεύεται με αύξηση μισθού και το 23% λαμβάνει bonus.
6. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον εργασιακό στίβο στην πλειοψηφία τους αφορούν το συνδυασμό επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής (43%), ενώ ακολουθούν ο σεξισμός και το bullying, η έλλειψη ευκαιριών και η άνιση αμοιβή.
7. Το 84% των ερωτηθέντων απαντά πως ήταν ανοιχτό σε νέες ευκαιρίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.
8. Τέλος, οι ερωτηθέντες για το τι είναι αυτό που τους κρατά μακριά από τη δουλειά των ονείρων τους, απαντούν κατά σειρά: η έλλειψη εμπειρίας και δεξιοτήτων, η δυσκολία στη μετεγκατάσταση, η έλλειψη αυτοπεποίθησης και η δυσκολία στη δικτύωση (networking).
Latest News
Εργαζόμενοι συνταξιούχοι και αύξηση της απασχόλησης «γεμίζουν» τα ταμεία του ΕΦΚΑ
Πλεόνασμα 900 εκατομμύρια για το 2025 παρά την αύξηση των οφειλών και την απόδοση εκκρεμών συντάξεων
Πότε πληρώνονται οι συντάξεις με την αύξηση – Σε ποιους δικαιούχους και πότε θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση
Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι οι συντάξεις αυτές θα περιλαμβάνουν την αύξηση του 2,4% που έχει επιβληθεί οριζοντίως
Ποιοι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση στο τέλος Δεκεμβρίου
Οι συνταξιούχοι που θα λάβουν για πρώτη φορά σύνταξη εντός του 2025 δε θα δουν την αύξηση του 2,4%
Αναδρομικά: Πότε θα τα λάβουν 400.000 συνταξιούχοι - Οι δικαιούχοι
Παρατείνεται η αγωνία των συνταξιούχων για τα αναδρομικά – Καμία κυβερνητική δέσμευση για επέκταση της απόφασης σε όσους δεν προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη
ΕΦΚΑ: Με κατασχέσεις απειλούνται 2,4 εκατ. οφειλέτες
Στα ύψη έχουν εκτοξευτεί τα ληξιπρόθεσμα χρέη στα ασφαλιστικά ταμεία - Τι αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία
Απασχόληση: Ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος εργασίας στην Ελλάδα
Σταθερά σε διψήφιο ποσοστό παραμένει η προσδοκία για απασχόληση στην Ελλάδα, το α’ τρίμηνο του 2025, παρά την υποχώρηση των προθέσεων προσλήψεων. Ποιος είναι ο πιο ανταγωνιστικός κλάδος.
ΔΥΠΑ: Ξεκινούν οι αιτήσεις για 315 θέσεις εργασιακών συμβούλων ΣΟΧ
Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στη ΔΥΠΑ λήγει την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 23:59
Χειμερινές διακοπές με voucher κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ
Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής ξενοδοχείων-καταλυμάτων
Κερδισμένοι και χαμένοι από τον νέο κανονισμό του ΕΦΚΑ - Ποια επιδόματα μπαίνουν στο στόχαστρο
Ο νέος ενιαίος κανονισμός πρόκειται να υπογραφεί και να τεθεί σε εφαρμογή εντός του 2025
Πόσοι παραμένουν στην εργασία μετά την επιδότηση της ΔΥΠΑ;
Υψηλή απασχολησιμότητα διαπιστώνει μελέτη του ΟΟΣΑ