Με σημαντικά κέρδη κινούνται σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την πτώση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ να τροφοδοτούν εκ νέου τις εκτιμήσεις για το τέλος των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1% στις 34.681 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,43% στις 4.474 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,90% στις 14.029 μονάδες.

«Ξεκλειδώνει» το ΧΑ το τραπεζικό ράλι

Ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο, σε μηνιαία βάση, ενώ οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones ανέμεναν αύξηση 0,1%. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός μειώθηκε στο 3,2%, από το 3,7% του Σεπτεμβρίου, και από το 3,3% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Ο δομικός ΔΤΚ, ο οποίος αφαιρεί τις τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ήταν επίσης χαμηλότερος από το αναμενόμενο, υποστηρίζοντας πλέον το σενάριο για παύση των αυξήσεων των επιτοκίων από τη Federal Reserve.

Με βάση τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου, η οποία συγκλόνισε τους επενδυτές ξεπερνώντας το 5% τον Οκτώβριο, υποχώρησε κάτω από το 4,5%. Επίσης, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχώρησε κατά 14 μονάδες βάσης στο 4,9%.

Στο περιθώριο των παραπάνω, ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE – ή VIX, ένας δημοφιλής μετρητής αστάθειας της αγοράς – επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα μετά την εκτίναξη πάνω από το 20 τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με την DataTrek Research.

Ο VIX τείνει να έχει αντίστροφη σχέση με την αγορά μετοχών. Αυτό αποδείχθηκε τον περασμένο μήνα, όταν ο VIX έκλεισε στις 21,3 μονάδες στις 27 Οκτωβρίου, την ίδια ημέρα που ο S&P 500 σημείωσε βραχυπρόθεσμα χαμηλά και έκλεισε στις 4.117.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street