Να εδραιωθεί πάνω από τις 1.250 μονάδες προσπαθεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αναζητώντας το ρυθμό του μετά από την εκρηκτική συνεδρίαση της Παρασκευής, αλλά και την κατεύθυνση μετά τις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στον τραπεζικό κλάδο το τελευταίο διάστημα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,54% στις 1.257,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 21,6 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 4,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,56% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.065,84 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,57% στις 1.065,90 μονάδες.

Ποια επενδυτικά προϊόντα θα υπεραποδώσουν το 2024 – Τι προβλέπουν 265 διαχειριστές

Αναζητώντας ισορροπίες

Οι μεγάλες αλλαγές που συνέβησαν στον τραπεζικό κλάδο το τελευταίο διάστημα θα χρειαστούν λίγο χρόνο ώστε να αφομοιωθούν, όπως επισημαίνουν αρκετοί αναλυτές. Και αυτό διότι όχι μόνο επιβάλουν αναθεωρήσεις στρατηγικής από τους εντός των τειχών, αλλά και από εκείνους που ήδη καταγράφουν σημαντικά κέρδη και θέλουν να διατηρήσουν ένα πιο βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα.

Η είσοδος επομένως των μετοχών της Εθνικής Τράπεζας στο retail (21/11) αναμένεται να έχει αυξημένη μεταβλητότητα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο η αγορά θα χρειαστεί κάποιο διάστημα ώστε να βρει τις ισορροπίες της, αλλά σίγουρα οι προοπτικές είναι θετικές. Το αυτό επιβεβαιώνει σήμερα και η Deutsche Bank, η οποία επανήλθε μετά και τις τραπεζικές εξελίξεις για να ανεβάσει τις τιμές στόχους στις μετοχές του κλάδου. Παραδέχτηκε ακόμη ότι ο κλάδος επανήλθε στο προσκήνιο μετά από ένα δίμηνο profit taking, με τις επιδόσεις να παραμένουν θετικές και τα επόμενα τρίμηνα.

Τεχνικά τώρα ο Γενικός Δείκτης έχει ανακτήσει την ανοδική δυναμική του διασπώντας με εμφατικό τρόπο την αντίσταση των 1.240 μονάδων. Οι ταλαντωτές συνηγορούν ότι έχει ανοίξει ένα ανοδικό περιθώριο προς την επόμενη αντίσταση των 1.300 μονάδων, με την εναλλαγή των πρωταγωνιστών να δημιουργεί επίσης ένα «μαξιλαράκι» ασφαλείας καθώς η διαφυγή από την συσσώρευση έχει πραγματοποιηθεί πλειοψηφικά από τις μετοχές των τραπεζών.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΕΛΧΑ σημειώνει κέρδη 2,79%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, Βιοχάλκο, Motor Oil και Εθνική να ακολουθούν με άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Λάμδα, Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΔΕΗ, Eurobank και Quest.

Από την άλλη, οι πιέσεις σε Autohellas, Aegean και ΕΥΔΑΠ οδηγούν τους τίτλους στο -1%, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Ελλάκτωρ και Alpha Bank. Χωρίς μεταβολή οι Jumbo, Σαράντης και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών