Μείωση 3,3% σημείωσε ο όγκος των πωλήσεων στο λιανικό εμπόριο της χώρας τον Σεπτέμβριο φέτος, με την εικόνα του τζίρου να είναι μεικτή στα επιμέρους καταστήματα.

Black Friday: Ιστορικό ρεκόρ στις online πωλήσεις στις ΗΠΑ

Ειδικότερα, οι πωλήσεις μειώθηκαν σε: Έπιπλα- Ηλεκτρικά είδη-Οικιακό εξοπλισμό (13,2%), Καύσιμα και λιπαντικά αυτοκινήτων (6,7%), Βιβλία- Χαρτικά- Λοιπά είδη (6,5%) και Φαρμακευτικά-Καλλυντικά (5,5%). Αντίθετα, αυξήθηκαν σε: Τρόφιμα- Ποτά- Καπνό  (5,3%), Ένδυση- Υπόδηση (3,3%), Πολυκαταστήματα (2,2%) και Μεγάλα καταστήματα τροφίμων (1.9%).

Μείωση 7,3% σε σχέση με τον Αύγουστο

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης όγκου (κύκλος εργασιών σε σταθερές τιμές) παρουσίασε μείωση 3,3% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023 σημείωσε μείωση 7,3% (Πίνακας 2). Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 0,8% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023.

Αύξηση κύκλου εργασιών

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών (κύκλος εργασιών σε τρέχουσες τιμές) παρουσίασε αύξηση 3,3% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023 σημείωσε μείωση 2,9%. Ο εποχικά διορθωμένος γενικός δείκτης παρουσίασε αύξηση 0,1% τον Σεπτέμβριο 2023 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Οικονομία
Επίδομα γένννησης: Τη Μ. Τρίτη 30 Απριλίου καταβάλλονται τα αναδρομικά σε 58.912 μητέρες
Οικονομία |

Πότε πληρώνονται τα αναδρομικά του επιδόματος γέννησης σε 58.912 μητέρες

Το επιπλέον ποσό που προκύπτει μετά την αύξηση του επιδόματος γέννησης, καταβάλλεται στις δικαιούχους χωρίς αυτές να υποβάλλουν νέα αίτηση ή  προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας
Οικονομία |

Χατζηδάκης: Eνισχύσεις 600 εκατομμυρίων ευρώ στους αγρότες της Θεσσαλίας

Ο κ. Χατζηδάκης επισκέφτηκε και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και είπε ότι η αποκατάσταση των μεγάλων ζημιών που έχει υποστεί το λιμάνι από τις κακοκαιρίες θα γίνει σε χρονικό διάστημα ενός έτους