Να αντιδράσει μετά τη χθεσινή ισχυρή πτώση επιχειρεί σήμερα η Wall Street, αν και τα στοιχεία για το αμερικανικό ΑΕΠ ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά η αγορά εργασίας έδειξε ότι παραμένει ισχυρή.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,81% στις 37.382 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,85% στις 4.738 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,06% στις 14.934 μονάδες.

Σε… τροχιά διόρθωσης οι ευρωαγορές με το βλέμμα στις ΗΠΑ

Σε επίπεδο τίτλων, η Micron κερδίζει περισσότερο από 4%, αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street στα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του οικονομικού της έτους. Η εταιρεία έδωσε επίσης καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο που ξεπέρασε τις συναινετικές προβλέψεις των αναλυτών.

Πάντως σύμφωνα με τους αναλυτές, η νευρικότητα θα κυριαρχήσει τις επόμενες ημέρες στη Wall Street. «Οι δείκτες κινήθηκαν τόσο έντονα ανοδικά που λογικό είναι να υπάρξει κάποια εξάντληση», εκτίμησε ο Rob Haworth της U.S. Bank Asset Management.

Τα μάκρο της ημέρας

Στα μάκρο της ημέρας τώρα, το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) των Ηνωμένων Πολιτειών αναθεωρήθηκε καθοδικά το τρίτο τρίμηνο του 2023, στο 4,9%. Το ποσοστό είναι σύμφωνο με την πρώτη εκτίμηση, αλλά χαμηλότερο από τη δεύτερη, η οποία προέβλεπε αύξηση 5,2%.

Την ίδια ώρα, μικρή άνοδο κατέγραψαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, φτάνοντας τις 205.000. Οι αναλυτές ανέμεναν άνοδο στις 214.000. Ο κινητός μέσος όρος 4 εβδομάδων ήταν 212.000, μειωμένος κατά 1.500 εβδομάδα με την εβδομάδα. Το ποσοστό ανεργίας των ασφαλισμένων διαμορφώθηκε στο 1,3% για την εβδομάδα που έληξε στις 9 Δεκεμβρίου, αμετάβλητο από το μη αναθεωρημένο ποσοστό της προηγούμενης εβδομάδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street