Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του το χρηματιστήριο Αθηνών αυτήν την ώρα, με κάποιες στηρίξεις να έρχονται από επιλεγμένους τίτλους, αν και το αρνητικό πρόσημο και οι χαμηλές συναλλαγές παραμένουν βασικό χαρακτηριστικό της συνεδρίασης.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,29% στις 1.298,08 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 26,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 6,8 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,33% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.142,48 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,25% στις 1.082,62 μονάδες.

Σε επαφή με τις 1.300 μονάδες

Η επαφή με τις 1.300 μονάδες δεν έχει χαθεί, με την αγορά να βρίσκει μια άτυπη ισορροπία περιορίζοντας το εύρος εντός του οποίου το προβάδισμα αγοραστών – πωλητών είναι οριακό κάθε φορά. Άλλωστε, τα χαμηλά επίπεδα τζίρου ευνοούν κινήσεις που με ελάχιστα τεμάχια μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε μια αγορά που ήδη έχει τα σημάδια της εορταστικής ραστώνης.

Οι αψιμαχίες γύρω από τις 1.300 μονάδες αναμένεται πάντως να συνεχιστούν έως το τέλος της χρονιάς, ένα επίπεδο που από καθαρά ψυχολογικής αξίας τείνει να γίνει και τεχνική αντίσταση. Ο στόχος είναι οι 1.330 μονάδες, με τον τζίρο να είναι ικανοποιητικός δεδομένης της εορταστικής περιόδου και του στενού εύρους διακύμανσης.

Πάντως, παρά το τρέχον κλίμα παραμένει θετικό, με τις προοπτικές επίσης. Αργά ή γρήγορα θα λυθεί η συσσώρευση, με τις πιθανότητες να παραμένουν προς το ανοδικό ξέσπασμα. Εάν βοηθήσει και το διεθνές κλίμα, το οποίο στη μεγάλη εικόνα παραμένει θετικό, τότε το ΧΑ θα έχει ένα λιγότερο εμπόδιο προς το πρώτο στόχο των 1.330 και δεύτερο των 1.350 μονάδων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η ΔΕΗ δέχεται πιέσεις υποχωρώντας κατά 2,01%, ενώ η Λάμδα χάνει 1,03%. Ήπια πτωτικά κινούνται οι Quest, Μυτιληναίος, Τιτάν, Aegean, Πειραιώς, Motor Oil, Alpha Bank, Coca Cola, Jumbo, ΟΠΑΠ, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή.

Από την άλλη, ο Ελλάκτωρ κερδίζει 2,14%, με τον ΟΤΕ να είναι στο +1,34%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Autohellas, Cenergy, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ και Εθνική. Χωρίς μεταβολή είναι οι Βιοχάλκο, ΕΛΧΑ και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες