Υπό έλεγχο κρατά τις πιέσεις του σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και αναδιπλώνεται στη ζώνη κάτω από τις 1.350 μονάδες, δίνει το μήνυμα της αφομοίωσης των επιπέδων και της συγκέντρωσης δυνάμεων μετά από έξι ανοδικές συνεδριάσεις.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,28% στις 1.344,13 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,5 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.262,25 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,11% στις 1.141,52 μονάδες.

Πετρέλαιο: Αλμα 4%- Πάνω από το 80 δολάρια η τιμή του Brent

Ανασύνταξη δυνάμεων

Πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, με τίτλους που έχουν παγιώσει τη σημερινή τους εικόνα, οι διακυμάνσεις στους περισσότερους εμφανίζουν έντονη μεταβλητότητα, ενώ δεν λείπουν και οι στηρίξεις από δεικτοβαρείς, όπως η Coca Cola. Προς ώρας, η αγορά δείχνει να κρατά την επαφή με τις 1.350 μονάδες, με την διόρθωση να κρίνεται και αναμενόμενη και ευκταία στην παρούσα, εάν θέλει η αγορά να δοκιμάσει με αξιώσεις την κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στον ot.gr, ένας ακόμη υποστηρικτικός παράγοντας είναι η βιασύνη αρκετών χαρτοφυλακίων να πάρουν θέσεις σε τίτλους που δεν πρόλαβαν, κατά την έντονη κίνηση των τελευταίων δύο εβδομάδων. Η πορεία της αγοράς άλλωστε το δίμηνο που προηγήθηκε άφησε πολλούς εκτός, καθώς τα σήματα ήταν αδύναμα και θολά, με τον γενικό δείκτη να κάνει ένα καλό ξεπέταγμα με την έλευση του νέου έτους. Ενδεικτικό αυτού ήταν το γεγονός ότι τέσσερις τίτλοι της υψηλής κεφαλαιοποίησης έχουν ήδη καταγράψει διψήφια ποσοστά ανόδου, δείχνοντας τη δυναμική που αναπτύχθηκε.

Άλλωστε, ο γενικός δείκτης έχει δοκιμάσει να βρει τιμές πάνω από τα υψηλά του Αυγούστου 2023, τα οποία αφορούσαν εξάλλου σε υψηλά σχεδόν 10 ετών. Το επίπεδο είναι καθαρά ψυχολογικό, καθώς η κορυφή των Μαρτίου 2014 (1.365 μονάδες) είναι και το τελευταίο υψίπεδο πριν να επισημοποιηθεί η πλήρης ανάρρωση από τη δύσκολη 10ετία των μνημονίων.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ΕΛΧΑ, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ κινούνται με απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Τέρνα Ενεργειακή, Cenergy, ΓΕΚ Τέρνα, Aegean, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, Λάμδα, Quest, Εθνική, Σαράντης και Alpha Bank.

Στον αντίποδα, ήπια ανοδικά κινούνται οι Coca Cola, Motor Oil, Jumbo, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Eurobank και Autohellas, με τον ΟΤΕ και την Πειραιώς να είναι αμετάβλητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών