Στις 1.550 μονάδες βλέπει η Goldman Sachs να ολοκληρώνει το 2024 ο γενικός δείκτης στο χρηματιστήριο Αθηνών, μια απόδοση σχεδόν 15% από τα τρέχοντα επίπεδα, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μία φορά ότι παραμένει θετική για τα θεμελιώδη των ελληνικών εισηγμένων.

Η προηγούμενη εκτίμηση της Goldman Sachs ήταν για στόχο στις 1.375 μονάδες.

Goldman Sachs: Ο κόσμος μπαίνει σε ένα νέο σούπερ κύκλο ιστορικών αλλαγών

Η Goldman Sachs επιβεβαιώνει την προηγούμενη εκτίμηση για άνοδο 8% στα κέρδη ανά μετοχή (EPS), σε αντίθεση με άλλους ξένους αναλυτές (πχ Societe Generale που περιμένει μείωση), γεγονός που βελτιώνει τα δεδομένα για τους δείκτες αποτίμησης με βάση τα p/e, στο 7,5x, έναντι στόχο της Goldman Sachs στο 8x. Η μερισματική απόδοση θα διαμορφωθεί στο 5%.

Η μεγάλη διαφωνία με την Societe Generale

Πάντως σε αντίστοιχη ανάλυση της Societe Generale, οι εκτιμήσεις για την πορεία της κερδοφορίας των ελληνικών εισηγμένων δεν είναι και τόσο θετικές. Για τους δείκτες p/e εκτιμά ότι θα κινηθούν στο 7,3x, επίπεδα που θα βελτιωθούν οριακά και το 2025.

Επίσης, η γαλλική τράπεζα εκτιμά ότι θα υπάρξει μείωση της κερδοφορίας, με τα κέρδη ανά μετοχή να μειώνονται κατά 3,83% το 2024 και κατά 1,18% το 2025.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών