
Πάνω από 100 θέσεις εργασίας έχει περικόψει η Americana Restaurants International, διαχειρίστρια εταιρεία της KFC και της Pizza Hut στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο εσωτερικής αναδιάρθρωσης και εν μέσω μποϊκοτάζ των καταναλωτών των εμπορικών σημάτων της μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.
Η εταιρεία, η οποία είναι εισηγμένη στο Αμπού Ντάμπι και το Ριάντ, προχώρησε στις απολύσεις μετά την δικαιολογία της «ευθυγράμμισης των πόρων της με τους στρατηγικούς στόχους και τις φιλοδοξίες ανάπτυξης», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.
Κίνα: Η οικονομική ανάκαμψη αυξάνει τις πωλήσεις των αμερικανικών εταιρειών
Η Americana απασχολεί δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους σε όλη τη Μέση Ανατολή, αλλά οι περισσότερες απολύσεις έγιναν στα κεντρικά της γραφεία στο Ντουμπάι.
Οδηγημένοι από την οργή εναντίον των ΗΠΑ και της Ευρώπης που δεν έκαναν περισσότερα για να πείσουν το Ισραήλ να τερματίσει την επίθεσή του στη Γάζα, πολλοί καταναλωτές στη Μέση Ανατολή, καθώς και άλλες μουσουλμανικές χώρες όπως το Πακιστάν αποφεύγουν μεγάλες ξένες εταιρείες, μειώνοντας τις πωλήσεις ορισμένων από αυτές και προκαλώντας «πονοκέφαλο» σε άλλες.
Ο εκπρόσωπος της Americana αρνήθηκε να σχολιάσει τον αντίκτυπο του μποϊκοτάζ και τις περιφερειακές γεωπολιτικές εντάσεις και είπε ότι η εταιρεία θα παράσχει λεπτομέρειες για τις δραστηριότητές της και την απόδοσή της στα προσεχή ετήσια αποτελέσματα.
«Δυναμική πρόκληση»
Η JPMorgan Chase & Co. την περασμένη εβδομάδα μείωσε την αξιολόγηση της Americana σε ουδέτερη από «overweight», επικαλούμενη «πιο δύσκολες βραχυπρόθεσμες δυναμικές», όπως η πίεση από την «αδύναμη δραστηριότητα πωλήσεων, τα καθυστερημένα σχέδια ανοίγματος καταστημάτων και τα ασθενέστερα περιθώρια EBITDA».
Η τράπεζα διαπίστωσε ότι, συγκρίνοντας τις τάσεις δραστηριότητας στις μεγάλες apps της Americana, οι κορυφαίες μάρκες της KFC, Pizza Hut και Hardee’s έχουν επηρεαστεί τους τελευταίους μήνες. Η Αίγυπτος, το πολυπληθέστερο κράτος της περιοχής, έχει πληγεί περισσότερο, σύμφωνα με την έκθεση.
Η JPMorgan μείωσε επίσης τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της εταιρείας και αναθεώρησε τις εκτιμήσεις της για ανοίγματα νέων καταστημάτων, προκειμένου να ληφθεί υπόψη το τρέχον πλαίσιο και οι μακροπρόθεσμες ανησυχίες σχετικά με τη στροφή προς την υγιεινή διατροφή.
Η μετοχή της Americana, που ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Σαουδικής Αραβίας και τον μεγιστάνα ακίνητων περιουσιών Mohamed Alabbar, έχει χάσει σχεδόν το ένα πέμπτο της αξίας της από την έναρξη της σύγκρουσης τον περασμένο Οκτώβριο.


Latest News

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια