
Επιστολή στην ιταλική κυβέρνηση με την οποία εκφράζουν τις ανησυχίες τους , σχετικά με τον κίνδυνο ενίσχυσης της δεσπόζουσας θέσης της Telecom Italia (TIM), έστειλαν οι ανταγωνιστές της, ανέφερε σε αποκλειστικό του ρεπορτάζ το Reuters.
EE: Σχέδια για συγχωνεύσεις στις τηλεπικοινωνίες μελετά η Κομισιόν
Επίδικο -και εξέλιξη που ανησυχεί τους ανταγωνιστές- είναι η σχεδιαζόμενη απόσχιση των περιουσιακών στοιχείων του δικτύου του πρώην τηλεφωνικού μονοπωλίου, γεγονός που όπως υποστηριζουν, θα ενισχύσει τη δεσπόζουσα θέση της TIM στην αγορά σταθερής ευρυζωνικότητας, όπως προκύπτει από το έγγραφο.
Σε επιστολή με ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου, αντίγραφο της οποίας είδε το Reuters, η Vodafone, η Fastweb , η Iliad, η Wind 3 και η Sky Italia της Comcast επέστησαν την προσοχή στους όρους μιας συμφωνίας που ρυθμίζει τη σχέση μεταξύ της εναπομείνασας επιχείρησης υπηρεσιών της TIM και της νεοσύστατης εταιρείας δικτύου.
Η επιστολή ανέφερε ότι οι δύο εταιρείες θα μπορούσαν να διατηρήσουν μια «ισχυρή κάθετη αμοιβαία εξάρτηση», η οποία θα μπορούσε να βλάψει άλλους παίκτες που, όπως και ο κλάδος υπηρεσιών της TIM, πρέπει επίσης να χρησιμοποιούν το δίκτυο για να «φτάσουν» στους τελικούς πελάτες τους.
Η TIM σχεδιάζει να ολοκληρώσει αργότερα εντός του έτους την πώληση, αξίας έως και 22 δισεκατομμυρίων ευρώ, των περιουσιακών στοιχείων του δικτύου σταθερής τηλεφωνίας της στο αμερικανικό fund KKR, με την επιφύλαξη της έγκρισης από την αντιμονοπωλιακή ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η διαδικασία πάντως εκτος απο οικονομικό έχει και πολιτικό αντίκτυπο στη γειτονική χώρα.
Νωρίτερα την Πέμπτη, ο διευθύνων σύμβουλος της TIM Pietro Labriola δήλωσε ότι δεν αναμένει ότι η συμφωνία θα συναντήσει «συγκεκριμένα» αντιμονοπωλιακά εμπόδια σε σχέση με την πρόσβαση των ανταγωνιστών στο δίκτυο που θα αποσχιστεί.


Latest News

Οι δασμοί είναι ιδανική ευκαιρία για την Ευρώπη, λέει ο κεντρικός τραπεζίτης της Λετονίας
«Να ληφθούν τώρα οι αποφάσεις της ΕΕ που δεν πραγματοποιήθηκαν πλήρως», λέει ο διοικητής της τραπεζας της Λετονίας

Μπορεί να τηλεφωνήσω στον Πάουελ - Τι θα ζητήσει ο Τραμπ από τον πρόεδρο της Fed
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επανέλαβε ότι η Fed θα πρέπει να μειώσει τα επιτόκιά της

H UPS αγοράζει την καναδική Andlauer Healthcare Group αντι 1,6 δισ. δολ.
Η νέα εξαγορά επεκτείνει τις δυνατότητες της UPS στον τομέα της μεταφοράς υγειονομικού υλικού

Topshop, η επιστροφή - Πώς θα ανακάμψει η Asos τη βασική της μάρκα
Φυσική παρουσία και ηλεκτρονικό κατάστημα ετοιμάζει η βρετανική Asos για την Topshop

ΗΠΑ: Μικρή αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας
Η αγορά εργασίας παραμένει σταθερή

Μειωμένο το guidance της P&G για το 2025 καθώς υποχωρεί η ζήτηση
Εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, μειώνεται η ζήτηση και εταιρείες όπως η P&G αναθεωρούν τις προβλέψεις τους - Προς τα κάτω

Η Ισπανία ακυρώνει την αγορά πυρομαχικών από το Ισραήλ κάτω κάτω από εσωτερική πολιτική πίεση
Η αγορά, αξίας 6,6 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσε πολιτικές αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού στην Ισπανία

Γκρεμίστηκαν οι μετοχές της Kering - Προβλήματα για την Gucci
Η πτώση των πωλήσεων της Gucci και το τέταρτο τρίμηνο έδειξε ότι η αισθητική της αναμόρφωση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει δυσκολίες

Χαμηλώνει τον πήχη για τα κέρδη η PepsiCo, ελέω Τραμπ
O κολοσσός τροφίμων PepsiCo ανακοίνωσε ότι «λαμβάνει μέτρα» προκειμένου να βελτιώσει τις επιδόσεις της στη Βόρεια Αμερική

Οι ασκήσεις ισορροπίας του Τόκιο με την Ουάσιγκτον και το Πεκίνο - Όχι στην οικονομική πίεση της Κίνας
Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Ιαπωνίας ενώ οι ΗΠΑ ο επίσημος σύμμαχος ασφαλείας της