Με μικτά πρόσημα έκλεισε τελικά η Wall Street, εν αναμονή των αποτελεσμάτων της Nvidia, όταν δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που υποβαθμίζουν τις εκτιμήσεις για τις επιδόσεις της κατασκευάστριας τσιπ.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 0,13% στις 38.612 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,13% στις 4.981 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχώρησε κατά 0,32% στις 15.580 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Palo Alto Networks σημείωσε πτώση άνω του 28% μετά την περικοπή της καθοδήγησης εσόδων της εταιρείας κυβερνοασφάλειας για ολόκληρο το έτος. Η SolarEdge Technologies χάνει περισσότερο από 19%, λόγω επίσης της ασθενούς καθοδήγησης πρώτου τριμήνου.

Από την άλλη, η Amazon κέρδισε 1%, μετά την είδηση ότι θα αντικαταστήσει την Walgreens Boots Alliance την επόμενη εβδομάδα στον Dow. Οι Walgreens έχασε περίπου 3%.

Την ίδια ώρα, η μετοχή της Nvidia συνέχισε και σήμερα πτωτικά, μετά το χθεσινό -4%, με τις ανησυχίες για την υψηλή αποτίμηση, στη σκιά της αναμονής των αποτελεσμάτων του 2023. Οι ανησυχίες σχετικά με την υψηλή αποτίμηση της Nvidia έχουν αυξηθεί μέχρι την ανακοίνωση κερδών της εταιρείας, η οποία έχει προγραμματιστεί για σήμερα, μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

«Κλέβει τις καρδιές» των επενδυτών η Nvidia – «Η πιο σημαντική μετοχή στη Γη»

Ανησυχίες

Ο ευρύτερος τεχνολογικός τομέας είναι πλέον υπερτιμημένος, σύμφωνα με τον Alex McGrath, επικεφαλής επενδύσεων στην NorthEnd Private Wealth. Πιστεύει ότι οι πιέσεις της Nvidia και άλλων μεγάλων τεχνολογικών ονομάτων θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι επενδυτές συμβιβάζονται με τη «θεωρία του μεγαλύτερου ανόητου» – δηλαδή, όταν τα υπερτιμημένα περιουσιακά στοιχεία συνεχίζουν να αυξάνονται επειδή υπάρχουν αρκετοί επενδυτές πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα, μέχρι να διαπιστώσουν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια.

Παράλληλα, τα πρακτικά που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιανουάριο έδειξαν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες δεν βιάζονται να μειώσουν τα επιτόκια. Οι αξιωματούχοι της Fed άφησαν αμετάβλητο το βασικό τους επιτόκιο δανεισμού και ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις επιτοκίων έως ότου η Ομοσπονδιακή Επιτροπή έχει «μεγαλύτερη εμπιστοσύνη» ότι ο πληθωρισμός επιβραδύνεται.

Οι αξιωματούχοι εξέφρασαν έναν τόνο γενικής αισιοδοξίας και επιφυλακτικότητας, λέγοντας ότι ήθελαν να δουν περισσότερη πρόοδο πριν από τη χαλάρωση της πολιτικής. «Συζητώντας τις προοπτικές πολιτικής, οι συμμετέχοντες έκριναν ότι το επιτόκιο πολιτικής ήταν πιθανό να βρίσκεται στο αποκορύφωμά του για αυτόν τον κύκλο σύσφιξης», αναφέρουν τα πρακτικά.

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 10,6% την εβδομάδα που έληξε στις 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) της Mortgage Bankers Association (MBA). Το επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών αυξήθηκε στο 7,06% την περασμένη εβδομάδα από 6,87% την προηγούμενη εβδομάδα. Οι αιτήσεις αναχρηματοδότησης για στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 11%, ωστόσο ήταν μόλις 0,1% υψηλότερες από την ίδια εβδομάδα πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street