Μικρές θετικές διακυμάνσεις καταγράφουν σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, αναμένοντας να αποτιμήσουν το νέο προϋπολογισμό του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,1%, με τον κλάδο των χημικών να κερδίζει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,18% στις 7.660 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,04% στις 17.704 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,03% στις 7.935 μονάδες.

Οι αγορές αναμένουν τον προϋπολογισμό, που θα παρουσιαστεί στο βρετανικό κοινοβούλιο από τον υπουργό Οικονομικών Jeremy Hunt, καθώς θα περιγράφει τα σχέδια της κυβέρνησης για τη φορολογία και τις δαπάνες. Αναμένεται ευρέως ότι η κυβέρνηση θα ανακοινώσει μείωση του φόρου της Εθνικής Ασφάλειας.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η μετοχή της Legal & General υποχωρεί κατά 3% αφού η βρετανική ασφαλιστική εταιρεία ζωής ανέφερε απογοητευτικά λειτουργικά κέρδη για το 2023 εν μέσω ενός «δύσκολου» οικονομικού περιβάλλοντος, αν και ανακοίνωσε επίσης σχέδια για αύξηση του μερίσματος κατά 5% ετησίως.

Από την άλλη, η μετοχή της 888 Holdings κερδίζει 0,5% αφού η βρετανική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών δήλωσε ότι εξετάζει επιλογές για τις δραστηριότητές της απευθείας στους καταναλωτές στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής πώλησης ή ελεγχόμενης εξόδου.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας ανήλθε σε 27,5 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, αυξημένο από τα 22,2 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Οι εξαγωγές ανήλθαν στα 135,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 6,3% σε μηνιαία βάση και 0,3% σε ετήσια βάση. Εν τω μεταξύ, οι εισαγωγές διαμορφώθηκαν στα 108,0 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 3,6% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά με πτώση 8,2% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές