Με απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, λαμβάνοντας κυρίως τόνο από τις διεθνείς αγορές, αναμένοντας επίσης τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στη Γερμανία, που αναμένονται εντός της εβδομάδας.

Οι δείκτες

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει απώλειες 0,4%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 2%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,15% στις 7.648 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,64% στις 17.700 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,32% στις 8.002 μονάδες.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η σεζόν των εταιρικών ανακοινώσεων για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 τελειώνει, αλλά εξακολουθούν να παραμένουν ορισμένες εταιρείες στο επίκεντρο.

Η μετοχή της Currys υποχωρεί κατά 10% μετά την ανακοίνωση της Elliott Advisors ότι δεν σκοπεύει να κάνει προσφορά για τη βρετανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρονικών ειδών.

Η Currys είχε απορρίψει τη δεύτερη προσφορά από την Elliott τον περασμένο μήνα, ενώ ο διαδικτυακός κολοσσός JD με έδρα την Κίνα δήλωσε επίσης ότι εξετάζει μια προσφορά.

Παγκόσμιο selloff

Οι ευρωπαϊκές αγορές συνεχίζουν το παγκόσμιο selloff, το οποίο εντάθηκε στη Wall Street την Παρασκευή και επεκτάθηκε σήμερα στην Ιαπωνία, καθώς η αυξανόμενη αβεβαιότητα για τα επιτόκια των ΗΠΑ οδήγησε τους traders να κλειδώσουν τα κέρδη του τελευταίου διαστήματος, ειδικά στον τομέα της τεχνολογίας.

Περιμένοντας τον πληθωρισμό ΗΠΑ

Την ίδια ώρα, αν και σήμερα δεν αναμένονται σημαντικά οικονομικά στοιχεία στην Ευρώπη, οι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ την Τρίτη, καθώς προσπαθούν να μετρήσουν πόσο σύντομα η Fed θα μπορούσε να αρχίσει να μειώνει τα επιτόκια.

Επίσης, αύριο αναμένονται τα στοιχεία από τον πληθωρισμό της Γερμανίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης