«Κεφάλι» έχουν πάρει οι πωλητές αυτήν την ώρα στο χρηματιστήριο Αθηνών, με την Coca Cola και τον Ελλάκτωρα να βρίσκονται στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, οδηγώντας την επιστροφή του γενικού δείκτη προς τις 1.400 μονάδες.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,67% στις 1.412,88 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 32,2 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,2 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,64% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.398,61 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,42% στις 1.189,84 μονάδες.

Στο επίκεντρο οι δεικτοβαρείς

Η επιφυλακτικότητα στην αγορά είναι εμφανής και σήμερα, με την κοινότητα να περιμένει εν τέλει τους νέους κανόνες διασποράς της ΕΧΑΕ προκειμένου να διαπιστώσει ποιος τίτλος είναι αυτός που κινδυνεύει να μην τους καλύπτει. Και όσο τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, καθώς οι νέοι κανόνες αναμένονται εντός του Απριλίου, τόσο υπάρχουν αναταράξεις σε επιλεγμένους τίτλους.

Την ίδια ώρα, είμαστε σε μία φάση της αγοράς που οι εν δυνάμει αγοραστές και ρευστότητες περιμένουν να δουν την συνέχεια. Μια συνέχεια που δεν αναμένεται να είναι θετική αν δεν υπάρξει κατοχύρωση των 1.437 μονάδων. Ένα επίπεδο τόσο κοντά, αλλά τόσο μακριά για τα περισσότερα χαρτοφυλάκια που θέλουν να μην αναλώσουν τη ρευστότητα και τα κέρδη τους σε μια περίοδο που η συσσώρευση δείχνει να είναι το επικρατέστερο σενάριο. Πάντως, μέχρι τώρα, η μεγάλη εικόνα είναι ιδιαιτέρως θετική, παρόλα αυτά μία διόρθωση θα ήταν ευκταία σε περίπτωση που έρθει μιας και θα προσελκύσει και νέους επενδυτές.

Τεχνικά, στον FTSE 25, οι 3.398 και οι 3.445 μονάδες είναι τα δύο βασικά επίπεδα που η κατοχύρωση ενός εκ των δύο θα βγάλει κίνηση προς τις 3.345 ή τις 3.495 μονάδες αντίστοιχα. Ο τραπεζικός σε τελείως διαφορετική φάση, καθώς κάνει προσπάθεια να συντηρήσει τις 1.178 μονάδες. Οι 1.241 μονάδες είναι κύρια αντίσταση.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, ο Ελλάκτωρ χάνει 3,23% και η Coca Cola είναι στο -2,51%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Alpha Bank, Motor Oil, Aegean, Βιοχάλκο, Μυτιληναίος, Λάμδα και Quest.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια, Titan και Cenergy, με την Autohellas να μην έχει μεταβολή. Από την άλλη, ήπια ανοδικά κινούνται οι Jumbo, Eurobank κα ΕΛΧΑ, ενώ τα κέρδη σε ΟΤΕ, Σαράντη και Τέρνα Ενεργειακή ξεπερνούν το 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών