
Εντονη ανησυχία επικρατεί στις αεροπορικές εταιρείες μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, καθώς σταθμίζουν πλέον τις ολοένα και λιγότερες επιλογές για να πετάξουν μεταξύ Ευρώπης και Ασίας.
Αρκετές χώρες της Μέσης Ανατολής, συμπεριλαμβανομένης της Ιορδανίας, του Ιράκ και του Λίβανου ανακοίνωσαν το κλείσιμο του εναέριου χώρου τους καθώς το Ιράν εκτόξευσε drones και πυραύλους. Τόσο το Ισραήλ όσο και το Ιράν επέβαλαν επίσης περιορισμούς στην κυκλοφορία των αεροπορικών εταιρειών στον εναέριο χώρο τους.
Όπως υπογραμμίζει το Bloomberg, ορισμένες αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν δρομολόγιο ή αποφεύγουν προβληματικά σημεία σε μια σειρά αποφάσεων που θα παρατείνουν τους χρόνους πτήσεων και θα αυξήσουν το κόστος των καυσίμων. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι Qantas Airways Ltd., Singapore Airlines Ltd και Deutsche Lufthansa AG, ενώ η Kuwait Airways είπε ότι εκτρέπει τις πτήσεις μακριά από «περιοχές έντασης».
Η Swiss International Air Lines ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει τις πτήσεις του Τελ Αβίβ μέχρι νεωτέρας και όλα τα αεροσκάφη της θα αποφεύγουν τον εναέριο χώρο του Ιράν, του Ιράκ και του Ισραήλ.
Το Ισραήλ έκλεισε τον εναέριο χώρο του τόσο για εσωτερικά όσο και για διεθνή δρομολόγια το Σάββατο, πριν τα ανοίξει ξανά το πρωί της Κυριακής.
Η Ιορδανία, ο Λίβανος και το Ιράκ είχαν κλείσει προσωρινά τον εναέριο χώρο τους για εισερχόμενες, εξερχόμενες και διαμετακομιστικές πτήσεις ως προληπτικό μέτρο. Το Αμμάν παρέτεινε το κλείσιμο για αρκετές ώρες, επικαλούμενο αυξανόμενους κινδύνους στην περιοχή, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.
Εντονες προκλήσεις
Ο εναέριος χώρος του Ιράν χρησιμοποιείται συχνά από αεροπορικές εταιρείες που ταξιδεύουν μεταξύ Ευρώπης και Ινδίας ή Νοτιοανατολικής Ασίας. Ο εναέριος χώρος σε όλη τη Μέση Ανατολή είναι γεμάτος κινδύνους και πολυπλοκότητες. Οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν μια σειρά από προκλήσεις μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία διέκοψε την πρόσβαση πολλών αερομεταφορέων, αναγκάζοντας μεγάλες εκτροπές που υπάρχουν μέχρι σήμερα.
Νωρίτερα στον πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Γάζα, οι αεροπορικές εταιρείες αντιμετώπισαν πολλές διακοπές με επίκεντρο κυρίως το Τελ Αβίβ, ακυρώνοντας πτήσεις προς ή έξω από τη χώρα.


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια