«Τόσο… όσο», είναι η άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, το οποίο αν και επανέρχεται στη ζώνη πλησίον των 1.450 μονάδων, για ακόμη μία φορά δείχνει αδυναμία να διαπεράσει το ψυχολογικό όριο που θα ενεργοποιήσει νέο κύμα αγορών.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,85% στις 1.447,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 69,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,74% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.525,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,65% στις 1.257,98 μονάδες.
Συντήρηση δυνάμεων
Επί της ουσίας η αγορά σήμερα εξισορροπεί μετά τη χθεσινή διόρθωση και προσπαθεί να πιάσει και πάλι το μίτο της ανόδου από εκεί που τον άφησε στα μισά της συνεδρίασης της Τετάρτης. Εντούτοις, τόσο τα κέρδη που προηγήθηκαν όσο και το δύσκολο διεθνές περιβάλλον, καθιστούν τις αγοραστικές παρεμβάσεις λίγο πιο επιλεκτικές, εξαιρουμένων φυσικά κάποιων τίτλων που διόρθωσαν σε αρκούντως ελκυστικά επίπεδα.
Στο μεταξύ, εκτός του κλάδου της πληροφορικής, που δικαιωματικά ταράζει τα νερά το τελευταίο διάστημα, σταδιακά η αγορά τηρεί στάση αναμονής και για τα αποτελέσματα που αναμένονται τις επόμενες ημέρες από κρίσιμες εισηγμένες. Την ερχόμενη εβδομάδα άλλωστε αναμένονται τα αποτελέσματα από ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΑΑ, Πειραιώς, Coca-Cola και Εθνική, ενώ μέσα στον Μάιο ανακοινώνουν όλες οι εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δίνοντας το στίγμα του πρώτου τριμήνου του έτους, με την εν λόγω διαδικασία να πάσχει όμως συχνά -δυστυχώς- από… χρονοκαθυστέρηση.
Στην πιο μεγάλη εικόνα, η αγορά δείχνει να την στοιχειώνουν τα υψηλά 13 ετών, έχοντας επί της ουσίας «κολλήσει» σε ένα εύρος 70-80 μονάδων για δύο μήνες τώρα. Μέχρι στιγμής, δείχνει να σώζει το πρόσημο του Απριλίου, αλλά το «μαξιλάρι» των 30 μονάδων δεν μπορεί να θεωρεί ασφαλές, ακόμη και αν απομένουν δύο συνεδριάσεις για τη λήξη του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κινηθεί πιο αποφασιστικά προς τις 1.470 μονάδες, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Quest σημειώνει άλμα 9,42% κινούμενη πλέον πάνω από τα 6 ευρώ, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ.
Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Motor Oil, Τιτάν, Λάμδα, Πειραιώς, Jumbo, Alpha Bank, Coca Cola, Aegean και ΟΤΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Cenergy και ΕΥΔΑΠ.
Latest News
Πού στοχεύει το rebranding της ΕΧΑΕ - Εξέλιξη και μετασχηματισμός στο επίκεντρο
Μετά από 150 χρόνια λειτουργίας του ΧΑ, η νέα εταιρική ταυτότητα σηματοδοτεί τον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΧΑΕ
Έθεσε τις βάσεις για υψηλότερα το ΧΑ, δεύτερη ανοδική εβδομάδα στη σειρά
Το Χρηματιστήριο Αθηνών έκλεισε θετικά και αυτήν την εβδομάδα, με τον ΓΔ να σημειώνει κέρδη 0,88%, αλλά τον FTSE 25 να κλείνει στο +0,92%. Ο τραπεζικός κλάδος ενισχύθηκε κατά 1,37%
Κινήσεις χαμηλού ρίσκου στο ΧΑ - Στηρίζουν ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο
Ωστόσο ουδείς αμφισβητεί ότι ο Γενικός Δείκτης βλέπει με μεγαλύτερες προσδοκίες τις 1.500 μονάδες
Με Metlen και Πειραιώς ανέκτησε τις 1.460 μονάδες το ΧΑ
Το ΧΑ βρίσκεται σε διαδικασία αναπροσαρμογής και αφομοίωσης των υψηλών διμήνου
Συντηρεί τα κέρδη του το ΧΑ, με πακέτα σε Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα ο τζίρος
Η αγορά δείχνει να διανύει την τρίτη ημέρα της σε ένα στενό εύρος ολίγων μονάδων
Παραμένει η επιφυλακτικότητα πέριξ των 1.460 μονάδων στο ΧΑ
Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο 0,24% στις 1.461,07 μονάδες, ενώ ο τζίρος στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι στα 18,2 εκατ. ευρώ
Τι κερδίζουν επενδυτές και οικονομία από την αναβάθμιση του ΧΑ
Τα οφέλη που θα «ξεκλειδώσει» η επιστροφή στις ανεπτυγμένες αγορές – Ο Πατέλης προανήγγειλε νομοσχέδιο για την ανάπτυξη της κεφαλαιαγοράς
Νέα εταιρική ταυτότητα για την ΕΧΑΕ – «Στόχος η αναβάθμιση του ΧΑ», το μήνυμα Κοντόπουλου
Ο πρόεδρος του ΔΣ της ΕΧΑΕ Γιώργος Χατζηνικολάου και CEO Γιάννος Κοντόπουλος παρουσίασαν τη νέα στρατηγική και εταιρική ταυτότητα του ομίλου
Σε φάση αφομοίωσης το ΧΑ - Πιέσεις σε Jumbo και ΔΕΗ
Τα επίπεδα των 1.460 μονάδων να απαιτούν τη συγκέντρωση δυνάμεων πριν δοκιμαστούν αποφασιστικά από την αγορά
Ασκήσεις ισορροπίας πέριξ των 1.460 μονάδων για το ΧΑ
Τα βαρίδια της προσπάθειας του Χρηματιστηρίου Αθηνών