«Τόσο… όσο», είναι η άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, το οποίο αν και επανέρχεται στη ζώνη πλησίον των 1.450 μονάδων, για ακόμη μία φορά δείχνει αδυναμία να διαπεράσει το ψυχολογικό όριο που θα ενεργοποιήσει νέο κύμα αγορών.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,85% στις 1.447,37 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 69,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 11,9 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,74% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 3.525,47 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,65% στις 1.257,98 μονάδες.

Συντήρηση δυνάμεων

Επί της ουσίας η αγορά σήμερα εξισορροπεί μετά τη χθεσινή διόρθωση και προσπαθεί να πιάσει και πάλι το μίτο της ανόδου από εκεί που τον άφησε στα μισά της συνεδρίασης της Τετάρτης. Εντούτοις, τόσο τα κέρδη που προηγήθηκαν όσο και το δύσκολο διεθνές περιβάλλον, καθιστούν τις αγοραστικές παρεμβάσεις λίγο πιο επιλεκτικές, εξαιρουμένων φυσικά κάποιων τίτλων που διόρθωσαν σε αρκούντως ελκυστικά επίπεδα.

Στο μεταξύ, εκτός του κλάδου της πληροφορικής, που δικαιωματικά ταράζει τα νερά το τελευταίο διάστημα, σταδιακά η αγορά τηρεί στάση αναμονής και για τα αποτελέσματα που αναμένονται τις επόμενες ημέρες από κρίσιμες εισηγμένες. Την ερχόμενη εβδομάδα άλλωστε αναμένονται τα αποτελέσματα από ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή, ΔΑΑ, Πειραιώς, Coca-Cola και Εθνική, ενώ μέσα στον Μάιο ανακοινώνουν όλες οι εταιρείες της υψηλής κεφαλαιοποίησης, δίνοντας το στίγμα του πρώτου τριμήνου του έτους, με την εν λόγω διαδικασία να πάσχει όμως συχνά -δυστυχώς- από… χρονοκαθυστέρηση.

Στην πιο μεγάλη εικόνα, η αγορά δείχνει να την στοιχειώνουν τα υψηλά 13 ετών, έχοντας επί της ουσίας «κολλήσει» σε ένα εύρος 70-80 μονάδων για δύο μήνες τώρα. Μέχρι στιγμής, δείχνει να σώζει το πρόσημο του Απριλίου, αλλά το «μαξιλάρι» των 30 μονάδων δεν μπορεί να θεωρεί ασφαλές, ακόμη και αν απομένουν δύο συνεδριάσεις για τη λήξη του. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να κινηθεί πιο αποφασιστικά προς τις 1.470 μονάδες, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για υψηλότερα επίπεδα.

Στο ταμπλό

Στο ταμπλό τώρα, η Quest σημειώνει άλμα 9,42% κινούμενη πλέον πάνω από τα 6 ευρώ, ενώ άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, ΟΠΑΠ και ΕΛΧΑ.

Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Εθνική, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Motor Oil, Τιτάν, Λάμδα, Πειραιώς, Jumbo, Alpha Bank, Coca Cola, Aegean και ΟΤΕ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Autohellas, Cenergy και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες