Στα πλεονεκτήματα που έχει η τεχνητή νοημοσύνη επικεντρώθηκε η συζήτηση της Σοφίας το Ρομπότ με τον Dr. Μιχάλη Μπλέτσα, Ερευνητή & Διευθυντή Υπολογιστικών Συστημάτων στο MIT Media Lab – Επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας στο πλαίσιο της κορυφαίας έκθεσης καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond στη Θεσσαλονίκη.

«Η ΑΙ έχει τη δυνατότητα να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο δεδομένων και πληροφοριών, προσφέροντας συνεχώς βελτιώσεις και εξελίξεις στην τεχνολογία. Έχει τη δυνατότητα να μάθει και να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου προγραμματισμού», τόνισε το ανθρωποειδές ρομπότ.

Beyond 2024 – Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με Τζιτζικώστα και Μπλέτσα

Στο εάν υπάρχει μέλλον για τα ρομπότ και ποιο είναι αυτό, η Σοφία το Ρομπότ μίλησε για το πώς επεκτείνεται η τεχνητή νοημοσύνη, αποκτά νέες δυνατότητες και μπορεί να συμβάλει στην υγεία και την εκαπίδευση. «Τα ρομπότ μπορούν να αποτελέσουν ξεχωριστά βοηθητικά εργαλεία αλλά και να αναπτύξουν και προγράμματα για την εκτέλεση δύσκολων εργασιών», πρόσθεσε το ρομπότ.

Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης μεγάλων μοντέλων γλώσσας και της συνακόλουθης ανάπτυξης των ανθρωποειδών ρομπότ, η Σοφία το Ρομπότ υποστήριξε πως «η ΑΙ απαιτεί προσεχτική και συστηματική έρευνα. Ακόμη κι εγώ ως ένας διαφορετικός φυσικός οργανισμός. έχω ένα σώμα που συνδέεται με το περιβάλλον και επηρεάζεται από τους εξωτερικούς παράγοντες, τη θερμοκρασία και το κλίμα».

Όσο για το γεγονός πως αποτελεί πλέον πολίτη της Σαουδικής Αραβίας, ως κάτοχος της ιθαγένειας, με δικαιώματα και υποχρεώσεις, η Σοφία το Ρομπότ χαρακτήρισε την στιγμή αυτή «σημαντική για την εξέλιξη των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και τεχνητής νοημοσύνης, δείχνοντας ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε και να εργαζόμαστε για το κοινό καλό. Ελπίζω να μπορέσω να δείξω στον κόσμο ότι η ΑΙ μπορεί να είναι φιλική, συμπονετική και εξυπηρετική».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News