
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan Chase & Co. Τζέιμι Ντίμον, ένας από τους εμπειρότερους τραπεζίτες που βρίσκονται ενεργοί αυτή τη στιγμή στις ΗΠΑ, έστειλε το δικό του μήνυμα για τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ.
Σε άρθρο γνώμης του που δημοσιεύθηκε στην Washington Post, ο Ντίμον σημειώνει πως «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η ανάγκη για ισχυρή ηγεσία στην Αμερική δεν ήταν ποτέ πιο κρίσιμη. Το έθνος μας βρίσκεται σε μια κρίσιμη στιγμή, αντιμετωπίζοντας πολύπλοκα εσωτερικά και παγκόσμια ζητήματα που απαιτούν έναν ηγέτη που θα μας ενώνει και θα ενισχύει τον ρόλο που διαδραματίζει η χώρα μας για την ασφάλεια του κόσμου».
«Ξαφνικός έρωτας» – Γιατί φλερτάρει ο Τραμπ τον Ντίμον
Στη συνέχεια έκανε μια μικρή ιστορική διαδρομή σε παλαιότερους προέδρους των ΗΠΑ όπως οι Λίνκολν, Τρούμαν και Αϊζενχάουερ για τους οποίους είπε ότι σε δύσκολες εποχές που έζησαν οι ΗΠΑ στο παρελθόν, οι πρόεδροι αυτοί οδήγησαν τη χώρα μπροστά με κοινή λογική και πραγματισμό.
«Οι καλύτεροι ηγέτες μας ενισχύουν τους δεσμούς που μας ενώνουν. Αντιμετωπίζουν τα ευρύτερα εθνικά συμφέροντα χωρίς να προσχωρούν στα άκρα. Υπάρχουν διδάγματα από αυτούς τους ηγέτες που οι σημερινοί μας υποψήφιοι θα πρέπει να υιοθετήσουν», ανέφερε ο Ντίμον και πρόσθεσε πως υπάρχουν 5 πράγματα τα οποία θα πρέπει να κάνουν αν θέλουν να ενώσουν και όχι να διχάσουν:
1. Να αναγνωρίσει τα προβλήματά μας: Μας αξίζει ένας ηγέτης που εξηγεί τα προβλήματά μας, ενθαρρύνει τη συμβολή όλων των πλευρών και μοιράζεται σχέδια και λύσεις.
2. Να αναπτύξει πολιτικές που αντικατοπτρίζουν την κρίσιμη θέση των ΗΠΑ στον πλανήτη: Οι πολιτικές θα πρέπει να δημιουργούν ίσες ευκαιρίες, να αναπτύσσουν την οικονομία, να αντιμετωπίζουν το εθνικό χρέος, να διατηρούν ισχυρό στρατό, να ελέγχουν τα σύνορα, να ενισχύουν τα δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας και να ανανεώνουν την εθνική υπερηφάνεια, διατηρώντας παράλληλα μια έξυπνη, χωρίς ανοησίες εξωτερική πολιτική.
3. Να εφαρμόσει πιο έξυπνες πολιτικές: Χρειαζόμαστε πολιτικές που παρέχουν προστασία, πρόοδο και ευημερία σε όλους.
4. Να δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα: Το υπουργικό συμβούλιο και η διοίκηση του προέδρου θα πρέπει να αντικατοπτρίζουν ολόκληρο το έθνος, με τεχνογνωσία σε όλο το πολιτικό φάσμα.
5. Να κερδίσει την υποστήριξη όλων των ψηφοφόρων: Αναγνωρίστε ότι οι ψηφοφόροι είναι διαφορετικοί και έχουν σοβαρούς λόγους να σκέφτονται διαφορετικά. Μην επιτίθεστε, αντιθέτως να κάνετε διάλογο.
Κλείνοντας το άρθρο του ο Τζέιμι Ντίμον κάνει μια επίκληση στο συναίσθημα σημειώνοντας πως «όπως πολλές από τις οικογένειές σας, οι παππούδες μου ήταν μετανάστες που δεν τελείωσαν το λύκειο. Τους τράβηξε η υπόσχεση αυτού του έθνους, το οποίο ήταν τότε, και εξακολουθεί να είναι, ο φάρος της ελευθερίας για τον κόσμο. Πιστεύω ότι το έθνος μας βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο της ιστορίας 248 χρόνων του. Πρέπει να εκλέξουμε έναν πρόεδρο αφοσιωμένο στα ιδανικά που μας καθορίζουν και μας ενώνουν και ο οποίος δεσμεύεται να αποκαταστήσει τον αναντικατάστατο ρόλο μας στον κόσμο».
Δείτε την ανάρτηση του Ντίμον στο Linkedin:


Latest News

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης