
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση του από τα Χανιά στο χωριό Στέρνες Ακρωτηρίου που βρίσκεται για τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, διαβεβαίωσε τους πληγέντες από την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική ότι οι αποζημιώσεις τους θα καταβληθούν εγκαίρως, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας, λέγοντας ότι η τοξικότητα δεν έκανε καλό στον τόπο. Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια γιορτή ελπίδας για να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες, και τόνισε ότι είναι επίσης ημέρα γιορτής για τις Ένοπλες δυνάμεις μας τις οποίες η κυβέρνηση φροντίζει να ενισχύει «πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε».
«Γιορτάζουμε σήμερα τον Δεκαπενταύγουστο πιστοί στις παραδόσεις μας. Ο Δεκαπενταύγουστος είναι μια σημαντική γιορτή της ορθοδοξίας και δίνει σε όλους μας ελπίδα και δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες δυσκολίες. Είναι ταυτόχρονα ημέρα που γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας τις οποίες φροντίζουμε διαρκώς να ενισχύουμε, πράγμα απαραίτητο στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε» είπε ο πρωθυπουργός στην αρχή της δήλωσης του και προσέθεσε: «Με την ευκαιρία αυτής της γιορτής θα ήθελα να ευχαριστήσω και πάλι όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού και όλους τους εθελοντές που έδωσαν τις τελευταίες μέρες πολύ δύσκολες μάχες με τις φλόγες στην Αττική και να διαβεβαιώσω τους ευτυχώς λίγους συμπολίτες μας που επλήγησαν από την πυρκαγιά, ότι η πολιτεία θα κινηθεί τάχιστα ώστε να τους αποζημιώσει».
Στιγμές περισυλλογής
Ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας υπογραμμίζοντας ότι «ο Δεκαπενταύγουστος όπως κάθε μεγάλη θρησκευτική γιορτή θα πρέπει να είναι μια στιγμή περισυλλογής και αυτογνωσίας, και αναγνώρισης ότι ο τόπος προχωράει μπροστά, μόνο μέσα από την ενότητα και αντιπαλεύοντας την πόλωση και τη τοξικότητα, η οποία δυστυχώς δεν έκανε καλό στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια».
Και κατέληξε: «Ελπίζω οι στιγμές αυτές περισυλλογής να μας κάνουν όλους να αναλογιστούμε πώς μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι και πως ενωμένοι μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά για να αντιμετωπίσουμε και πάλι επιτυχημένα τις μεγάλες δυσκολίες τις οποίες βλέπουμε να έρχονται στο μέλλον. Με την ευκαιρία αυτή να ευχηθώ και πάλι χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες απανταχού της Γης».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια