
Την πρώτη λίστα για την επόμενη σεζόν του 2025 ανακοίνωσε το Far Away Travel Blog έπειτα από επιτόπια διεθνή έρευνα που πραγματοποίησε η συντακτική ομάδα σε διαφορετικές ηπείρους με στόχο την «ανακάλυψη» των δέκα καλύτερων προορισμών που ταιριάζουν στις νέες ταξιδιωτικές τάσεις.
«Με κριτήριο τον εντοπισμό τοποθεσιών που έκαναν εκατοντάδες φίλους στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης να αναρωτιούνται αν όντως υπάρχουν αυτά τα μέρη, ο κατάλογος περιλαμβάνει προορισμούς μακριά από τα μαζικά πλήθη και τον υπερτουρισμό. Η επιλογή είναι βιωματική χωρίς τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης», εξηγεί η υπεύθυνη του δημοφιλούς blog. Τη δεύτερη θέση της λίστας καταλαμβάνουν οι Λειψοί που «είναι γνωστοί για τις ειδυλλιακές παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά. Εντυπωσιάζει η εκκλησία της Παναγίας του Χάρου που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα και “φιλοξενεί” μία μοναδική στον κόσμο, εικόνα της Παναγίας που κρατάει τον Ιησού εσταυρωμένο. Το Μονοδένδρι είναι το απόλυτο highlight του νησιού με το βραχώδες τοπίο, την εκπληκτική θέα και το χαρακτηριστικό δέντρο να “αψηφά” όλες τις αντιξοότητες της θάλασσας». Στην πρώτη θέση του καταλόγου βρίσκεται το νησί Φουλχάχτο στις Μαλδίβες που έχει πυκνή τροπική βλάστηση χωρίς πολυτελή ξενοδοχεία, ενώ την κορυφαία τριάδα συμπληρώνει το Εθνικό Πάρκο Σκοτεινού Ουρανού της Ολλανδίας, που συνδυάζει την εντυπωσιακή φύση με μια μοναδική νυχτερινή εμπειρία χωρίς φωτορύπανση.
Οι φωτογραφίες της blogger γίνονται συχνά αντικείμενο θαυμασμού από πολλά μέσα διεθνούς βεληνεκούς με την ίδια να έχει συνεργαστεί με οργανισμούς τουρισμού σε όλο τον κόσμο. Η διάκριση προέκυψε μετά από δημοσιογραφική επίσκεψη το καλοκαίρι με πρωτοβουλία του Δήμου Λειψών που τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί σε προσκλήσεις βραβευμένων bloggers του εξωτερικού που ειδικεύονται σε θέματα αειφορίας, φυσιολατρίας και activities. Παράλληλα, ξεπέρασε τις 300.000 προβολές το βίντεο κλιπ https://www.youtube.com/watch?v=4dT_xvC9-KM που γυρίστηκε στο νησί της Καλυψούς μετά από ενέργειες του δήμου με μουσική και ρυθμό που «παντρεύουν» τη ραπ με τα παραδοσιακά νησιώτικα. «Οι Λειψοί διαθέτουν μια ποιότητα που κάθε χρόνο γίνεται ακόμη πιο αισθητή μέσα από τις βιώσιμες πρωτοβουλίες της τοπικής κοινωνίας και του δήμου που στόχο έχουν την υδατική επάρκεια και την προστασία των θαλασσών και των ακτών. Η ανταπόκριση του ταξιδιωτικού κοινού συνεχίζει να είναι ανοδική για ακόμη μια χρονιά παρά τις προκλήσεις της φετινής σεζόν. Μάλιστα ο Αύγουστος έκλεισε με εντυπωσιακή άνοδο αφίξεων 33%», σημείωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


Latest News

Aυξήθηκαν οι αφίξεις και οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα τον Φεβρουάριο
Ιδιαίτερη αύξηση παρουσίασαν οι αφίξεις και διανυκτερεύσεις αλλοδαπών, με ποσοστά 3,8% και 4,9% αντίστοιχα
![Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/04/thumbnail-600x400.jpg)
Accor: Η βιωσιμότητα «κλειδί» για την ανάπτυξη και ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού [έρευνα]
Το White Paper “Sustainable Expansion of Greek Tourism” που δημοσίευσε πρόσφατα η Accor αποτυπώνει τη δέσμευσή της στη βιώσιμη φιλοξενία

Σην Ιβηρική το brand Super 8 της Wyndham - Η συμφωνία με τη Soliteight
Η Wyndham και η Soliteight βάζουν το brand Super 8 σε Ισπανία και Πορτογαλία με 40 νέα ξενοδοχεία σε διάστημα 10 ετών

Ποιοι προορισμοί κέρδισαν τους Έλληνες το Πάσχα - Το κόστος μετακίνησης
Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ferryscanne για τις εξορμήσεις το Πάσχα

Ανοίγει νέα ξενοδοχεία σε Αθηνα και Μάνη ο όμιλος Radisson - Η συνεργασία με την Fais Group
Την επέκταση της παρουσίας του στην Ελλάδα δρομολογεί ο όμιλος Radisson - Οι συνεργασίες σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς

Παράνομη εγκύκλιος της ΑΑΔΕ για τη φορολόγηση του Airbnb - Η απόφαση του ΣτΕ
Το θέμα παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αύξηση μόλις 0,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το πρώτο δίμηνο του 2025 - Άνοδος 3,5% στους τουρίστες
Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΤτΕ για τις χώρες προέλευσης των τουριστών - Η μεγάλη άνοδος των Αμερικάνων και οι μηδενικές εισπράξεις από Ρώσους τον Φεβρουάριο - Πάνω από 1,5 εκατ. οι ξένοι τουρίστες

Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη ο νέος προορισμός τριών πολυτελών διεθνών αλυσίδων
Τα σχέδια επέκτασης στην ελληνική αγορά με πολυτελή ξενοδοχεία των Waldorf Astoria της Hilton, Six Sences της IHG Group και Four Seasons
![Ξενοδοχεία: Μεγάλο το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα – Η θέση της Αθήνας [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2025/03/Athens-hotels-600x399.jpg)
«Μαγνήτης» επενδύσεων η Ελλάδα στα ξενοδοχεία - Στο top 10 η Αθήνα [γραφήματα]
Η Αθήνα μπήκε στη δεκάδα των ελκυστικών πόλεων και η Ελλάδα διατηρεί την πέμπτη θέση στην Ευρώπη

Οι top χώρες προέλευσης των περισσότερων ξένων ταξιδιωτών στην Ελλάδα
Η θερινή τουριστική περίοδος διαγράφεται θετικά για την Ελλάδα, με τα διαθέσιμα στοιχεία να επιβεβαιώνουν τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη του κλάδου