
Η EY Ελλάδος ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος των μετόχων της Κάμπος Χίου Α.Ε., για την πώληση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της στην Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε. Η συμφωνία πώλησης ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2025.
Η Κάμπος Χίου, είναι μία επιχείρηση της νησιωτικής περιφέρειας, επικεντρωμένη αποκλειστικά στην παραγωγή και τη συσκευασία χυμών, διατηρώντας, εκτός της ελληνικής αγοράς, παρουσία σε 18 χώρες – ειδικότερα στην Ασία, τη Μέση Ανατολή, καθώς και σε ευρωπαϊκές αγορές.
Η επόμενη μέρα της Κάμπος Χίου – Τι σχεδιάζει η οικογένεια Σαράντη
Τι λέει η ΕΥ Ελλάδος
Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο κ. Τάσος Ιωσηφίδης, Εταίρος, Επικεφαλής του Τμήματος Χρηματοοικονομικών Συμβούλων, Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι για τη συμβολή μας στην ολοκλήρωση της πώλησης της Κάμπος Χίου Α.Ε., μιας επιχείρησης της ελληνικής περιφέρειας με ποιοτικά, καινοτόμα προϊόντα, και αναγνωρισμένο brand στην Ελλάδα και στις αγορές του εξωτερικού».
Ο κ. Νίκος Μπρης, Εταίρος στο Τμήμα Χρηματοοικονομικών Συμβούλων, Εταιρικής Στρατηγικής και Συναλλαγών της ΕΥ Ελλάδος, ο οποίος είχε την ευθύνη της συναλλαγής, δήλωσε: «Η ένταξη ελληνικών δυναμικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με εξωστρεφή προσανατολισμό και αναγνωρισιμότητα, σε μεγαλύτερους ελληνικούς ομίλους, συμβάλλει στη μεγέθυνση των επιχειρήσεων και στην ισχυροποίηση της ανταγωνιστικότητάς τους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια».
Η Κάμπος Χίου
Η Κάμπος Χίου, μια μικρή επιχείρηση της νησιωτικής περιφέρειας, επικεντρωμένη αποκλειστικά στη χυμοποιία με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ανταγωνιστικότητά της, έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα αναγνωρίσιμο σήμα, χωρίς όμως το συγκεκριμένο κατόρθωμα να έχει αποτυπωθεί ακόμη στα οικονομικά της μεγέθη.
Το 2023 ο καθαρός κύκλος εργασιών της Κάμπου Χίου αυξήθηκε στα 2,888 εκατ. ευρώ από 2,340 εκατ. ευρώ το 2022, ενώ για μια ακόμη χρήση εμφάνισε ζημιές, που πέρσι μειώθηκαν οριακά στα 1,635 εκατ. ευρώ από ζημιές 1,650 εκατ. ευρώ το 2022.
Το 2023 το σύνολο των υποχρεώσεων της εταιρείας, που εδρεύει στον επαρχιακό δρόμο Χίου – Μεστών, ανήλθαν σε 5,194 εκατ. ευρώ από 3,682 εκατ. ευρώ το 2022, με τα δάνεια, που εντάσσονται στις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις, να έχουν αυξηθεί στα 3,4 εκατ. ευρώ από 2,4 εκατ. ευρώ την προηγούμενη οικονομική χρήση.
Όσον αφορά τη στρατηγική επέκτασης της Κάμπος Χίου, αυτή εστιάζεται στις εξαγωγές και ειδικότερα σε αγορές της Ασίας, της Μέσης Ανατολής, καθώς και σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές. Μάλιστα η αξία πωλήσεων αυξήθηκε πέρσι κατά 100% στις εξαγωγές, εξαιτίας της δυναμικής προσθήκης χωρών. Σήμερα η Κάμπος Χίου εξάγει σε 18 χώρες.


Latest News

Revoil: Το μέρισμα για το 2024 – Από 6 Μαΐου η καταβολή του
Από τη Τρίτη 29 Απριλίου 2025 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα είσπραξης μερίσματος

Καρέλιας: Αύξηση στα κέρδη - Πρόταση για μέρισμα 14 ευρώ
Βασικός παράγοντας για τα αποτελέσματα ήταν η πορεία των σημάτων στις διεθνείς αγορές

Η Cosmote γίνεται Cosmote Telekom - Η αλλαγή στο ιστορικό brand μετά από 27 χρόνια
«Μέσα από την Cosmote Telekom, θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε ακόμα περισσότερο την τεχνογνωσία, τις καινοτομίες και τις διεθνείς συνεργασίες της Telekom», δήλωσε ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και CEO του Ομίλου ΟΤΕ

Νέα πραγματικότητα στη διαχείριση απορριμμάτων - Η επένδυση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στη Μεσσηνία
Με τη ΜΕΑ στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας εφαρμόζεται ενιαίο, βιώσιμο σύστημα διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Πελοπόννησο

Morgan Stanley: Επιβεβαιώνει την τιμή στόχο της Metlen στα 48 ευρώ
Κατά την Morgan Stanley η συνολική παραγωγή ενέργειας των 3,1 TWh παρουσίασε αύξηση 22% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο

AXIA: Ελκυστικές οι ελληνικές τράπεζες - Οι νέες τιμές στόχοι [γραφήματα]
Στις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών εστιάζει ανάλυση της ΑΧΙΑ - Τα βασικά ζητήματα που απασχολούν τους επενδυτές

Optima Bank για AKTOR Group: «Νέος παίκτης… με εμπειρία – Ήρθε για να μείνει»
O όμιλος AKTOR είναι ένα κορυφαίο και διαφοροποιημένο κατασκευαστικό συγκρότημα στην Ελλάδα, με σημαντική και αναπτυσσόμενη παρουσία στην ΝA Ευρώπη, σημειώνει η Optima Bank

Πώς ολοκληρώνουν τον κύκλο ζωής τους τα αιολικά πάρκα - Τι αναφέρει η ΔΕΗ
H ΔΕΗ έχει ήδη ολοκληρώσει το πρώτο Repowering Αιολικών Πάρκων στην Ελλάδα από την ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αντικαθιστώντας παλιές ανεμογεννήτριες που ολοκλήρωσαν τον κύκλο ζωής τους με νέες

JP Morgan για ΟΠΑΠ: Στα 22,5 ευρώ ανεβάζει την τιμή στόχο για τη μετοχή
Μετά από μια πολύ ισχυρή χρονιά το 2024, ο ΟΠΑΠ ξεκινά με ακόμη ένα δυνατό τρίμηνο σημειώνει η JP Morgan για τον ΟΠΑΠ

Στο 1,5 δισ. τα έσοδα της Metlen για το α΄ τρίμηνο - Το ορόσημο του Λονδίνου
«Η χρονιά που διανύουμε σηματοδοτεί ένα ορόσημο για τη METLEN στο Λονδίνο», τόνισε ο πρόεδρος και CEO της Metlen, Ευάγγελος Μυτιληναίος