
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις προσλήψεις πλην αγροτικού τομέα τον Ιανουάριο.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά μια μονάδα βάσης στο 4,43% και του 2ετούς κατά 2 μονάδες βάσης στο 4,21%.
Εμπορικός πόλεμος: Οδηγός επιβίωσης για επενδυτές
Η αγορά εργασίας
Οι επενδυτές προσβλέπουν τώρα στην έκθεση προσλήψεων που θα προσφέρει σαφήνεια σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που απασχολούνται στις Η.Π.Α.
Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones προβλέπουν ότι τον περασμένο μήνα προστέθηκαν 175.000 θέσεις εργασίας και το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο στο 4,1%.
Οι επενδυτές αναμένουν την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση για τις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την Πέμπτη και θα παρακολουθούν επίσης τις ομιλίες του διοικητή της Federal Reserve Christopher Waller και της προέδρου της Fed Bank of San Francisco Mary Daly την Πέμπτη.
Την Τετάρτη, το ADP ανέφερε ότι οι προσλήψεις στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 183.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, πάνω από το κέρδος 150.000 που προέβλεπαν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones. Αυξάνεται επίσης από τις 176.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Δεκέμβριο.
Οι δασμοί
Οι ανησυχίες των επενδυτών για τους δασμούς έχουν αμβλυνθεί από τη Δευτέρα, όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι επιβάλλει δασμούς 25% σε αγαθά που εισάγονται από το Μεξικό και τον Καναδά, καθώς και εισφορά 10% στην Κίνα.
Ωστόσο, ο Τραμπ εφάρμοσε έκτοτε μια παύση 30 ημερών στους δασμούς σε μεξικάνικα και καναδικά προϊόντα, καθώς και οι δύο χώρες συμφώνησαν να λάβουν μέτρα για την πρόληψη της διακίνησης οπιοειδούς φαιντανύλης στις ΗΠΑ.
Εν τω μεταξύ, η Κίνα αντέδρασε με δικούς της δασμούς έως και 15% στο υγροποιημένο φυσικό αέριο των ΗΠΑ και σε επιλεγμένα προϊόντα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ έως τις 10 Φεβρουαρίου.


Latest News

Μήπως ήρθε η ώρα για επένδυση σε ασήμι;
Η ιστορία δείχνει ότι το ασήμι θα μπορούσε να ακολουθήσει την άνοδο του χρυσού

Τρίτη ημέρα ανόδου για S&P 500 και Nasdaq στη Wall Street
Οι S&P 500 και Nasdaq έκλεισαν με άνοδο για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, τροφοδοτούμενοι από τα αποτελέσματα του κλάδου της τεχνολογίας

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

Crypto: Η CME Group λανσάρει παράγωγα συνδεδεμένα με το κρυπτονόμισμα XRP
Το XRP έχει καταγράψει κέρδη 5,3% το 2025

Στο τέλος το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατάφεραν να κλείσουν θετικά, χωρίς να αποστρέφουν την προσοχή τους από τις τελευταίες εξελίξεις στο εμπορικό μέτωπο ΗΠΑ - Κίνας

Βρήκε τις στηρίξεις κόντρα στο profit taking το ΧΑ
Δίχως μεγάλο «κόστος» ήταν οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο όμως έδειξε ότι χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου

Προσγειώνει τη Wall Street το Πεκίνο - Παραμένουν οι ανησυχίες για τον εμπορικό πόλεμο
Η αμερικανική αγορά κάνει πλέον αρκετά βήματα πίσω, μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας

Πέφτουν οι αποδόσεις στα ευρωομόλογα - Υποχωρεί το spread του ελληνικού 10ετούς
Η αβεβαιότητα στην αγορά ωθεί τους επενδυτές σε ασφαλή επενδυτική καταφύγια

ΔΕΗ και Motor Oil δίνουν… θετική ενέργεια στο Χρηματιστήριο
Η υπεραπόδοση του ΧΑ έναντι των ξένων προφανώς δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια

Ήπιο profit taking στο Χρηματιστήριο Αθηνών - Αναζητούνται άμυνες
Η αγορά χρειάζεται να αφομοιώσει τη μεγάλη κίνηση του τελευταίου δεκαπενθημέρου μέχρι να μπορέσει να διασπάσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τη ζώνη των 1.700 μονάδων