
Διαβάστε στο Βήμα της Κυριακής που κυκλοφορεί:
Τέμπη
Στο κάδρο των ερευνών και η μηχανή
- Προς μια νέα κατεύθυνση στέφονται οι έρευνες για τα Τέμπη, παράλληλα με αυτές των εξειδικευμένων ινστιτούτων και φορέων για το ενδεχόμενο παράνομου φορτίου στην εμπορική αμαξοστοιχία
- Έκθεση, το περιεχόμενο της οποία γνωστοποιήθηκε στο «Β», βάζει στο κάδρο των ερευνών τις προδιαγραφές ασφαλείας της μηχανής που έφεραν οι αμαξοστοιχίες
- Σειρά ερωτημάτων για τη Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Σιδηροδρόμων, όπως και για την κατασκευάστρια εταιρεία

***
Τότε και τώρα – Του Ι. Κ Πρετεντέρη
Στις 6 Φεβρουαρίου, «Το Βήμα» έκλεισε 103 χρόνια από την έκδοσή του. Ήταν το μακρινό 1922, λίγους μήνες πριν από τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Τίποτα σχεδόν δεν είναι ίδιο από τότε. Τότε και τώρα όμως, υπάρχει ένα κοινό ζητούμενο: η ποιότητα της ενημέρωσης.
Μπορεί να πέρασε ένας αιώνας, μπορεί να άλλαξε ο κόσμος και όχι μόνο μία φορά, αλλά και τότε και τώρα ο πολίτης δικαιούται να ενημερώνεται με εγκυρότητα, μετριοπάθεια, νηφαλιότητα και ακρίβεια.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλες οι δημοκρατίες του πλανήτη, η καθεμία με τον τρόπο της, βρίσκονται μπροστά σε ένα δικαίωμα που η ίδια η ζωή έχει αναγάγει σε απαίτηση.
Ακόμη και αν κάθε πολίτης μπορεί ανά πάσα στιγμή να πει ό,τι αυθαιρέτα ή παρορμητικά τού κατέβει στο κεφάλι.
***
Πώς χτίζεται η Σαντορίνη και πόσο κινδυνεύει από τα Ρίχτερ
Τα υπόγεια τούνελ του βράχου

- Ο δείκτης τρωτότητας και η δόμηση που «εισχωρεί» στην Καλντέρα
- Η ρηξιγενής ζώνη και οι θαλάσσιες περιοχές στις οποίες δεν έχουν προχωρήσει οι έρευνες
- Το «Σχέδιο Εγκέλαδος» για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους των Κυκλάδων
***
ΗΠΑ
Ο κόσμος του MAGA

Το «μπούλινγκ» Τραμπ και ο «μεγάλος ύπνος» των Δημοκρατικών
***
ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ
«Διορθώσεις»

Οι τρεις κατηγορίες των υπουργών στον δρόμο του ανασχηματισμού
***
ΕΟΠΥΥ
Οφέλη και βάρη
Οι προβλέψεις του νέου Κανονισμού για τους ασφαλισμένους
***
«ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ»
Νέοι και γλώσσα

«Αλλιώς μιλάμε μεταξύ μας και αλλιώς με τους μεγάλους»
***
Μιλούν & Γράφουν
- Νικόλας Σεβαστάκης, Καθηγητής ΑΠΘ, συγγραφέας: «Οι δημοκρατίες μας υποφέρουν από την αδράνεια των πολιτών»
- Στ. Φαναράς, Γ. Μπαλαμπανίδης, Metron Analysis: «Μειοψηφικό αλλά εν δυνάμει εύφορο το έδαφος του αυταρχισμού»
- Φωτεινή Τσαλίκογλου, Καθηγήτρια Ψυχολογίας, συγγραφέας: «Αλεξιθυμία ή τι σημαίνει να απωθείς το συναίσθημα»
- Άννα Γρίβα, Κρατικό Βραβείο Ποίησης: «Οι άνθρωποι έχουμε ανάγκη τον συμβολικό λόγο»
***
Οι προσφορές
Στις 9 Φεβρουαρίου το «Βήμα της Κυριακής» κυκλοφορεί με συναρπαστικές προσφορές: O πρώτος τόμος του Πλάτωνα «Φαίδων» περί ψυχής, το βιβλίο της Αργυρώς «35 συνταγές όλο σοκολάτα», και όπως κάθε Κυριακή, ΒΗΜΑGAZINO.
Πλάτωνος «Φαίδων» – Τόμος Α’
Αυτή την Κυριακή το Βήμα προσφέρει τον πρώτο τόμο από μια σημαντική σειρά βιβλίων με τα αυθεντικά κείμενα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη «ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ», σε 4 πολυτελής σκληρόδετους τόμους.
Ο Φαίδων ανήκει στους πρώιμους (περ. 387-380 π.Χ.) διαλόγους της Μέσης περιόδου του Πλάτωνα. Στο έργο παρουσιάζεται ο Φαίδων από την Ηλεία, ο οποίος ήταν παρών στη φυλακή κατά τη θανάτωση του Σωκράτη, να αφηγείται στον συνομιλητή του Εχεκράτη καθώς και στον υπόλοιπο κύκλο των πυθαγορείων οπαδών του Σωκράτη στην πόλη του Φλειούντα τις τελευταίες πριν από την εκτέλεση ώρες του δασκάλου του. Το σκηνικό αυτό εκμεταλλεύεται με θαυμαστή δραματουργική επιδεξιότητα ο Πλάτων για να αναπτύξει μέσα από τις συζητήσεις του Σωκράτη το πραγματικό θέμα του διαλόγου, την ἐπιμέλειαν τῆς ψυχῆς ως κανόνα του βίου.
Το έργο δομείται πάνω σε σειρά ομόκεντρων συζητήσεων και λόγων, αφετηρία των οποίων αποτελεί η ρήση του Σωκράτη ότι ο πραγματικός φιλόσοφος δεν πρέπει να φοβάται τον θάνατο, αλλά αντιθέτως να τον αποδέχεται με ευχαρίστηση, αφού χάρις σ᾽ αυτόν η ψυχή απαλλάσσεται από τα επαχθή δεσμά του σώματος.
Με αλλεπάλληλους συλλογισμούς που εκκινούν από διαφορετική κάθε φορά οπτική γωνία, ο Σωκράτης επιχειρεί να θεμελιώσει λογικά την αθανασία της ψυχής.
Η έκδοση της σειράς περιλαμβάνει επίσης επεξηγηματικά σχόλια, διαφωτιστικές αναλύσεις, θέματα-οδηγούς για τη διδασκαλία των κειμένων, χρήσιμα επίμετρα, πίνακες λέξεων και βιβλιογραφία.
Αργυρώ: 35 συνταγές όλο σοκολάτα!
Η σοκολάτα είναι η μεγάλη πρωταγωνίστρια στο νέο βιβλίο με συνταγές ζαχαροπλαστικής της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και όλα δείχνουν ότι ακόμη και εκείνοι που δεν τολμούσαν να φτιάξουν ούτε κέικ στην κουζίνα τους, θα καταφέρουν να δημιουργούν τα πιο εντυπωσιακά, σοκολατένια γλυκά.
Η αγαπημένη σεφ συγκέντρωσε όλες εκείνες τις συνταγές που συνδυάζουν τη βαθιά νοστιμιά με την γρήγορη εκτέλεση, τις εύκολες τεχνικές και το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Γιατί όλοι γνωρίζουν ότι το γλυκό πρώτα απολαμβάνεται με τα μάτια και μετά με όλες τις υπόλοιπες αισθήσεις.
Μπισκότα με γέμιση λαχταριστή σοκολάτας, βελούδινες mousse, υπέροχα σοκολατάκια που μπορείτε να προσφέρετε σε όλες τις γιορτές, μαγευτική τάρτα σοκολάτας με αχλάδια, ανεπανάληπτος κορμός που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι αλλά και τα πιο εθιστικά κέικ, μάφιν, φοντάν και μπράουνις.
Ακολουθώντας τις συμβουλές της Αργυρώς και μένοντας πιστοί στα υλικά και τις δοσολογίες που προτείνει, είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει απόλυτη επιτυχία!
Βημαgazino
Στο εξώφυλλό φιλοξενείται η ανερχόμενη 25χρονη Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός Antonia Fotaras.
Η πολύ όμορφη Antonia ζει και εργάζεται στην Ρώμη, ταξιδεύει όμως πολύ συχνά στις Η.Π.Α. και άλλες χώρες του κόσμου για τα γυρίσματα δημοφιλών τηλεοπτικών παραγωγών και κινηματογραφικών ταινιών όπου κρατάει σημαντικούς ρόλους.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια