
Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι εξακολουθεί να «συνεργάζεται με τις ΗΠΑ», μία ημέρα αφότου ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι ήταν «θυμωμένος» και «τσαντισμένος» με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Στην πρώτη του απάντηση στην κριτική του Τραμπ για τον Ρώσο πρόεδρο, το Κρεμλίνο προσπάθησε να υποτιμήσει τις εντάσεις μεταξύ των δύο ηγετών.
«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την αμερικανική πλευρά, πρώτα απ’ όλα για την οικοδόμηση των σχέσεών μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Είπε ότι δεν υπάρχουν σχέδια για συνομιλία μεταξύ Πούτιν και Τραμπ αυτή την εβδομάδα, αλλά ότι ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε μια τέτοια προοπτική«αν χρειαστεί».
Ευθεία επίθεση σε Ρωσία και Πούτιν
Η προσπάθεια εξομάλυνσης των σχέσεων έγινε αφότου ο Τραμπ είπε στο NBC News την Κυριακή ότι ήταν θυμωμένος με τον Πούτιν επειδή επιτέθηκε στην αξιοπιστία του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι και απείλησε να επιβάλει δασμούς 50% στις χώρες που αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο εάν ο Πούτιν δεν συμφωνήσει σε κατάπαυση του πυρός.
Ήταν μια αισθητή αλλαγή του τόνου προς τον Ρώσο πρόεδρο.
Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνομιλίες εδώ και αρκετές εβδομάδες για να προσπαθήσουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία – κατά τη διάρκεια της οποίας ο Τραμπ επέκρινε συχνά τον Ζελένσκι αλλά όχι τον Πούτιν.
Ωστόσο, η οργή του Τραμπ για τον Πούτιν πυροδοτήθηκε όταν ο Ρώσος πρόεδρος την Παρασκευή προέβαλε την ιδέα μιας προσωρινής κυβέρνησης στην Ουκρανία υπό την υποστήριξη του ΟΗΕ, η οποία θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον πρόεδρο Ζελένσκι.
«Θα μπορούσατε να πείτε ότι ήμουν πολύ θυμωμένος, τσαντισμένος, όταν… ο Πούτιν άρχισε να αμφισβητεί την αξιοπιστία του Ζελένσκι, γιατί αυτό δεν πηγαίνει στη σωστή θέση», είπε ο Τραμπ στο NBC News.
«Η νέα ηγεσία σημαίνει ότι δεν θα έχετε συμφωνία για μεγάλο χρονικό διάστημα», πρόσθεσε.
Στην καθημερινή του συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ ισχυρίστηκε ότι ορισμένα από αυτά που ειπώθηκαν στη συνέντευξη στο NBC ήταν «παραφρασμένα».
Τα σχόλια του Τραμπ αποτυπώθηκαν σε μέρος των ρωσικών ΜΜΕ.
Η φιλική προς το Κρεμλίνο ρωσική εφημερίδα Moskovsky Komsomolets δημοσίευσε κάποια σπάνια κριτική στον Αμερικανό πρόεδρο, λέγοντας ότι ο Τραμπ δεν εκπληρώνει τις «υποχρεώσεις» του να σταματήσει την επίθεση της Ουκρανίας στη ρωσική ενεργειακή υποδομή.
«Όλες οι συμφωνίες στο επίπεδο του προέδρου Τραμπ αξίζουν μόνο μερικές δεκάρες την ημέρα της αγοράς» κατέληξε η εφημερίδα, ενώ «η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει μια συμφωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ».


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια