
Σε απολύσεις έως και 800 εργαζομένων σχεδιάζει να προβεί ο όμιλος Volvo σε τρεις εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ τους επόμενους τρεις μήνες, λόγω της αβεβαιότητας της αγοράς και των ανησυχιών για την εξέλιξη της ζήτησης, ενόψει των δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με εκπρόσωπο της αυτοκινητοβιομηχανίας την Παρασκευή.
Ο Όμιλος Volvo North America ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε τους υπαλλήλους του πως σχεδιάζει να απολύσει 550-800 άτομα στις εγκαταστάσεις του Mack Trucks στο Macungie της Πενσυλβάνια και σε δύο εγκαταστάσεις του Ομίλου Volvo στο Δουβλίνο της Βιρτζίνια και στο Χάνγκερστοουν του Μέριλαντ.
Η ασταθής εμπορική πολιτική του υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και έκανε τους οικονομολόγους να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για ύφεση στις ΗΠΑ
Η εταιρεία, που ανήκει στον όμιλο της σουηδικής AB Volvo, απασχολεί σχεδόν 20.000 άτομα στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.
Οι ανατροπές στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι συνεχείς μετά και τις τελευταίες εξαγγελίες του αμερικανού προέδρου.
Ο Τραμπ έχει ανατρέψει το παγκόσμιο σύστημα εμπορικών συναλλαγών που ισχύει για περισσότερα από 75 χρόνια με ένα σχέδιο για δασμούς σε προϊόντα από όλο τον κόσμο.
Η ασταθής εμπορική πολιτική του υπονόμευσε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επιχειρήσεων και έκανε τους οικονομολόγους να αυξήσουν τις προβλέψεις τους για ύφεση στις ΗΠΑ.
Πλήγμα στη Volvo από τους δασμούς Τραμπ
Οι απολύσεις του Ομίλου Volvo είναι η πιο πρόσφατη απάντηση από μια βιομηχανία αυτοκινήτων και φορτηγών που πλήττεται από τους δασμούς του Ρεπουμπλικανού προέδρου σε ορισμένα εξαρτήματα, κάτι που αναμένεται να αυξήσει το κόστος κατασκευής οχημάτων.
«Οι παραγγελίες βαρέων φορτηγών συνεχίζουν να επηρεάζονται αρνητικά από την αβεβαιότητα της αγοράς σχετικά με τους ναύλους και τη ζήτηση, πιθανές κανονιστικές αλλαγές και τον αντίκτυπο των δασμών», δήλωσε εκπρόσωπος του Volvo Group North America.
«Λυπούμαστε που πρέπει να λάβουμε αυτή τη δράση, αλλά πρέπει να ευθυγραμμίσουμε την παραγωγή με τη μειωμένη ζήτηση για τα οχήματά μας».


Latest News

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing

Άνοδος της μετοχής της Alphabet λόγω της αύξησης των εσόδων το α' τρίμηνο
Η Alphabet είχε έσοδα 90,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για έσοδα 89,12 δισ. δολαρίων, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα 2,81 δολάρια έναντι εκτιμήσεων για 2,01 δολάρια

Από «αόρατη» σύζυγος αντιπροέδρου... celebrity - Ποια είναι η δεύτερη κυρία των ΗΠΑ Ούσα Βανς
Ως δεύτερη κυρία, η Ούσα Βανς έχει κρατήσει χαμηλό προφίλ στην Ουάσιγκτον, αλλά έχει σχέδια

Πόσο πιο πλούσιες έγιναν οι 19 πλουσιότερες οικογένειες των ΗΠΑ πέρυσι
Οι πλουσιότεροι από τους πλούσιους στην Αμερική ελέγχουν τον πλούτο του έθνους σε επίπεδα ρεκόρ

100 ημέρες χάους και ελάχιστα αποτελέσματα από το DOGE του Μασκ
Αδηλο το μέλλον του υπουργείου αποτελεσματικότητας μετα την αποχώρηση Μασκ - Η κριτική για έλλειψη διαφάνειας και τα πενιχρά αποτελέσματα

Από τα τρένα στα... τανκς - Η ιστορική στροφή της Γερμανίας που γεννά ευκαιρίες
Τι αναφέρει δημοσίευμα των FT για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει αυτό το διάστημα η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Τραμπ: Ο πόλεμος με την Fed και το βαθύ πλήγμα στην αγορά ομολόγων
Στο κάδρο η ανεξαρτησία της Fed που προστίθεται στις ανησυχίες των επενδυτών για το χρέος, τον εμπορικό πόλεμο και τους τριγμούς στο καθεστώς του ασφαλούς καταφυγίου

H μεγάλη αντεπίθεση της Volkswagen στην Κίνα
Τρία καινούργια μοντέλα σχεδιασμένα ειδικά για την κινεζική αγορά παρουσίασε η γερμανική εταιρεία στη Σανγκάη

Η Nestle παγώνει τις τιμές για να μη χάσει καταναλωτές
Οι δασμοί πυροδοτούν σενάρια ύφεσης και πτώσης της κατανάλωσης - Σε άνοδο τα προϊόντα private label
![Φιλίπ Λέιν [ΕΚΤ]: Οι δασμοί Τραμπ είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2024/08/lane-ecb-600x432.jpg)
Λέιν: Οι δασμοί είναι απίθανο να οδηγήσουν σε ύφεση την ευρωζώνη
Ο Φιλίπ Λέιν εμφανίστηκε αισιόδοξος - Τι ανακοίνωσε για τα επιτόκια