ΟΤΕ: Το σήμα Νεμπή και το δυνατό χαρτί απέναντι στον ανταγωνισμό

Τι είπε ο Κώστας Νεμπής για τον ανταγωνισμό, την τεχνογνωσία της Telekom που φέρνει άλλη δυναμική στον Όμιλο ΟΤΕ

ΟΤΕ: Το σήμα Νεμπή και το δυνατό χαρτί απέναντι στον ανταγωνισμό

«Το 70% της πελατειακής μας βάσης έχει ήδη ενταχθεί στο MagentaONE», δήλωσε στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης των μετόχων ο Κώστας Νεμπής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, θέλοντας να σημειώσει ότι η πλειοψηφία των πελατών ήδη απολαμβάνει τα συνδυαστικά πακέτα του Ομίλου. Πρόκειται ουσιαστικά για το «δυνατό χαρτί» της εταιρείας απέναντι στο σύνολο του ανταγωνισμού.

«Έχουμε μια γκάμα υπηρεσιών που καλύπτει ένα τεράστιο φάσμα από κινητή, σταθερή, ευρυζωνικότητα, συνδρομητική τηλεόραση, έχουμε μπει και σε νέες περιοχές, αυτό που αποκαλούμε μη τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες», είπε ο Κώστας Νεμπής κατά την ενημέρωση των μετόχων αναφερόμενος στην ευρύτητα των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία και ουσιαστικά αποτελεί το κύριο ανταγωνιστικό του πλεονέκτημα.

Ο Κώστας Νεμπής και οι υπηρεσίες του ΟΤΕ

«Προσφέρουμε τεράστια αξία και προνόμια προς τους πελάτες μας», είπε, τονίζοντας ότι «η εξυπηρέτηση πελατών και σε φυσική μορφή, τα καταστήματα, οι τεχνικοί πεδίου σε όλη την Ελλάδα μας επιτρέπουν να δίνουμε αυτή την εμπειρία που κάνει σήμερα τους Έλληνες καταναλωτές να επιλέγουν την Cosmote Telekom σε σχέση με τον δεύτερο».

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο Κώστας Νεμπής και στην ευρύτερη οικογένεια Telekom στην οποία ανήκει ο Όμιλος ΟΤΕ. «Έχουμε έναν (μητρικό) όμιλο που έρχεται να μας δώσει μια άλλη δυναμική, φέρνοντάς μας τεχνογνωσία και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Πράγματα που μας κάνουν να αισθανόμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα ανταπεξέλθουμε σε οποιοδήποτε ανταγωνιστή βρεθεί μπροστά μας και μας προκαλέσει», κατέληξε.

Μετεξέλιξη σε κορυφαίο ψηφιακό πάροχο

«Όραμά μας είναι να εξελίξουμε τον ΟΤΕ, κορυφαίο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ελλάδα, σε κορυφαίο ψηφιακό πάροχο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Νεμπής. «Συγχρόνως, όραμά μας είναι να οδηγήσουμε και την Ελλάδα από τις ακόμη όχι υψηλές θέσεις, στις υψηλότερες θέσεις ψηφιακοποίησης στην Ευρώπη», συμπλήρωσε.

«Αυτό είναι το όραμά μας και αυτό μας κινητοποιεί,  έχουμε μια σειρά στρατηγικές προτεραιότητες προσανατολισμένες σε αυτό το όραμα και τις τηρούμε ευλαβικά τον τελευταίο χρόνο», κατέληξε.

ΟΤΕ

Νεμπής: «Τους σεβόμαστε όλους, δεν φοβόμαστε κανέναν»

Μετά από ερωτήσεις μετόχων για το θέμα των συνθηκών ανταγωνισμού που δημιουργούν οι ευρυζωνικές δραστηριότητες της ΔΕΗ, ο Κώστας Νεμπής σημείωσε ότι «δεν φοβόμαστε κανέναν γιατί ως ο μεγαλύτερος πάροχος τηλεπικοινωνιών στη χώρα “κουβαλάμε” πολλά χρόνια τεχνογνωσίας, πολλά χρόνια επενδύσεων».

«Αυτή η θέση μας παραμένει σταθερή εδώ και χρόνια, τους σεβόμαστε όλους αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν», τόνισε.

«Επιπλέον, έχουμε ένα δίκτυο κορμού και ένα δίκτυο πρόσβασης που στηρίζεται σε υπογειοποιημένες υποδομές που μας επιτρέπουν να έχουμε σταθερή ποιότητα στις υπηρεσίες μας», τόνισε με νόημα ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ.

Σχετικά με την απόσχιση του κλάδου παθητικού εξοπλισμού (δηλαδή τις υποδομές κεραιών κινητής) και τη σύσταση νέας θυγατρικής, ο Κώστας Νεμπής είπε ότι στόχος της κίνησης είναι να αξιοποιηθούν καλύτερα αυτές οι υποδομές, τόσο στο κομμάτι των εσόδων όσο και στο κομμάτι του κόστους με πιο ορθολογική λειτουργία τους.

Αναφερόμενος στο ανθρώπινο δυναμικό του Ομίλου, είπε ότι βρίσκεται στον πυρήνα των δράσεων ενώ στρατηγική προτεραιότητα αποτελεί η βελτίωση και η ανταγωνιστικότητα των μισθών στον Όμιλο του ΟΤΕ.

Στο 54,6% η συμμετοχή της Deutsche Telekom

Σχετικά με το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, ο Μπάμπης Μαζαράκης, Chief Officer Χρηματοοικονομικών Θεμάτων Ομίλου ΟΤΕ, σημείωσε ότι πρόκειται για μια πρακτική που εφαρμόζεται παγκοσμίως και την ακολουθεί και ο Όμιλος.

Την πρακτική επαναγοράς ιδίων μετοχών εφαρμόζουν εταιρείες κολοσσοί στο εξωτερικό ενώ πλέον εφαρμόζεται και από πολλές ελληνικές εταιρείες, πάνω από 30, ανέφερε. «Πρόκειται για έναν εναλλακτικό τρόπο αμοιβής των μετόχων», κατέληξε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαζαράκη, το ποσοστό συμμετοχής της μητρικής Deutsche Telekom στον Όμιλο ΟΤΕ θα ανέλθει στο 54,6%, μετά το τελευταίο πρόγραμμα επαναγοράς ίδιων μετοχών.

Για το θέμα της θυγατρικής στη Ρουμανία, ο κ. Νεμπής σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου να δημοσιευθούν οι αποφάσεις της ρουμανικής ρυθμιστικής Αρχής.

Τέλος, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να δρομολογηθεί και η συμφωνία ονοματοδοσίας του Κλειστού Σταδίου του ΟΑΚΑ, «στην οποία θα περιλαμβάνεται σίγουρα το Telekom», σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στελέχη του Ομίλου στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων.

OT Originals

Περισσότερα από Τηλεπικοινωνίες

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο