Wall Street: «Επιχείρηση» ανάκαμψης στην αμερικανική αγορά

H Wall Street προσπαθεί να επανέλθει μετά από μια εβδομάδα έντονων αναταράξεων, λόγω του τεχνολογικού κλάδου

Wall Street: «Επιχείρηση» ανάκαμψης στην αμερικανική αγορά

Ανοδικά προσπαθούν να κινηθούν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, επιχειρώντας να ανακάμψουν μετά από μια εβδομάδα έντονων αναταράξεων, κατά την οποία ο τεχνολογικός κλάδος απογοήτευσε με τις αποδόσεις του.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,43% στις 49.609 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 1,09% στις 6.869 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 1,03% στις 22.771 μονάδες.

Παρόλα αυτά, στο επίκεντρο παραμένει η μετοχή της Amazon, καθώς χάνει 8%, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της, τα οποία ήταν ελαφρώς κάτω από τις προσδοκίες των αναλυτών, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει 200 δισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιακές δαπάνες φέτος.

Παρά τις δυσκολίες της Amazon, άλλες τεχνολογικές μετοχές σημειώνουν άνοδο. Η Nvidia ενισχύεται κατά 2%, ενώ η Microsoft σημειώνει άνοδο άνω του 1%.

Επίσης, η μετοχή της Reddit ενισχύεται κατά 8% μετά την ανακοίνωση κερδών που ξεπέρασαν τις προβλέψεις, ισχυρής καθοδήγησης και ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών.

Στο μεταξύ, οι μετοχές του τομέα του λογισμικού συνέχισαν την καθοδική πορεία τους, με το ETF iShares Expanded Tech-Software Sector (IGV) να χάνει επιπλέον 5%. Ο εν λόγω τομέας έχει καταγράψει πτώση άνω του 11% αυτή την εβδομάδα, τη μεγαλύτερη πτώση από το 2008, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την απειλή που συνιστά η τεχνητή νοημοσύνη στον τομέα.

Ο στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Barclays, Venu Krishna, δήλωσε ότι «η επανεκτίμηση των συναισθημάτων γύρω από την AI δεν αλλοιώνει ουσιαστικά την εποικοδομητική άποψή μας για τα θεμελιώδη μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες βρίσκονται στο επίκεντρο του κύκλου κεφαλαιακών δαπανών για την AI. Οι αποτιμήσεις τους παραμένουν δελεαστικές, και συνεχίζουμε να θεωρούμε τα προφίλ κερδών τους ανθεκτικά, ακόμη και αν η αγορά προσωρινά απομακρύνεται από τις αφηγήσεις που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη», πρόσθεσε.

Μέχρι χτες πάντως, ο Dow παραμένει σχεδόν αμετάβλητος για την εβδομάδα, ενώ ο S&P 500 και ο Nasdaq υποχωρούν κατά περίπου 2% και 4%, αντίστοιχα. Ο Nasdaq οδεύει για την χειρότερη εβδομάδα του, όπως έγινε και αρχές Απριλίου.

OT Originals
Περισσότερα από Wall Street

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο