array(5) {
  ["ai_cats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(20) "Business and Finance"
    [1]=>
    string(17) "News and Politics"
  }
  ["ai_subcats"]=>
  array(2) {
    [0]=>
    string(11) "Commodities"
    [1]=>
    string(18) "International News"
  }
  ["ai_tone"]=>
  string(7) "neutral"
  ["ai_dv_cat1"]=>
  string(8) "Business"
  ["ai_dv_cat2"]=>
  string(28) "Law Gov & Politics: Politics"
}

Πετρέλαιο: Προς εβδομαδιαίες απώλειες οι τιμές μετά το ανοδικό σερί

Κάτω από τα 90 δολάρια τείνει να κλείσει την εβδομάδα το πετρέλαιο Brent

Πετρέλαιο: Προς εβδομαδιαίες απώλειες οι τιμές μετά το ανοδικό σερί

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Προς εβδομαδιαία πτώση βαίνουν οι τιμές πετρελαίου που υποχώρησαν την Παρασκευή στις ασιατικές διαπραγματεύσεις, «σπάζοντας» το ανοδικό σερί δύο εβδομάδων.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του Brent υποχωρούν στα 89,20 δολάρια το βαρέλι με μείωση 0,56%, ενώ τα αντίστοιχα συμβόλαια του αμερικανικού αργού στα 83,11 δολάρια, σημειώνοντας πτώση κατά 0,49%. Και τα δύο δείγματα αναφοράς βρίσκονται σε τροχιά προς εβδομαδιαία κλείσιμο χαμηλότερα, με το Brent να υποχωρεί κατά 5,3% και το WTI να σημειώνει πτώση 4,3%.

Στη Μέση Ανατολή

Επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα, δημοσίευμα της WSJ ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ έχει ερθει κατ’ επανάληψη σε επαφή με μεσολαβητές τονίζοντας πως δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για την αναβίωση του μνημονίου συναντίληψης του Ιουνίου, επιπλέκοντας τις διπλωματικές προσπάθειες για την επανέναρξη των συνομιλιών.

Νωρίτερα την Πέμπτη, η Ουάσινγκτον δήλωσε ότι δεν βρίσκεται σε συνομιλίες με το Ιράν, παρά τις διπλωματικές προσπάθειες άλλων χωρών να φέρουν ξανά σε επαφή τις δύο πλευρές.

Την Δευτέρα, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τις «σκληρότερες κυρώσεις στην ιστορία» κατά του Ιράν – όπως οι ίδιες τις χαρακτήρισαν με την. Τεχεράνη να κάνει λόγο για «απάνθρωπη και εχθρική πράξη» που είχε χάσει την αποτελεσματικότητά της.

Μειώθηκε κι άλλο η διέλευση από το Ορμούζ

Μόλις επτά εμπορικά πλοία διέσχισαν τα Στενά του Ορμούζ την Πέμπτη, έναντι 17 την προηγούμενη ημέρα και χαμηλότερος από τον μέσο όρο των 10 ημερών που ήταν 15, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά ναυτιλιακά δεδομένα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή.

Μεταξύ των επτά πλοίων που διέσχισαν τα στενά περιλαμβάνονταν δύο medium-range tankers, ένα VLGC, ένα πλοίο τύπου Ultramax, ένα δεξαμενόπλοιο ενδιάμεσου μεγέθους και δύο δεξαμενόπλοια μεταφοράς χημικών, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της εταιρείας παρακολούθησης πλοίων Kpler τα ξημερώματα.

Τέσσερα από τα πλοία εξέρχονταν από τα στενά, συμπεριλαμβανομένων των δύο δεξαμενόπλοιων χημικών, του μεσαίου βεληνεκούς και του ενδιάμεσου δεξαμενόπλοιου. Το VLGC, το Ultramax και το άλλο δεξαμενόπλοιο μεσαίου βεληνεκούς εισέρχονταν στα στενά.

Οι διαμεσολαβητές για τον πόλεμο του Ιράν έχουν δώσει νέα έμφαση στο άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, με την Τεχεράνη να συμφωνεί να συντάξει μια λίστα προϋποθέσεων για την αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας, αφού ένας απεσταλμένος του Κατάρ πίεσε τους Ιρανούς να σεβαστούν την ελευθερία της ναυσιπλοΐας.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ανώτερη ιρανική πηγή δήλωσε ότι το Ιράν και το Ομάν εξακολουθούν να επεξεργάζονται τις λεπτομέρειες μιας συμφωνίας για τη θαλάσσια οδό, αφού οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι οι δύο χώρες είχαν συμφωνήσει για το πώς θα μοιραστούν τον έλεγχο των στενών και τα έσοδά τους.

Εν τω μεταξύ, 17 εμπορικά πλοία διέσχισαν το Μπαμπ ελ-Μαντέμπ, το έτερο μείζον ναυτιλιακό σημείο καμπής στη Μέση Ανατολή, με έξι πλοία να εισέρχονται και 11 να εξέρχονται.

Στο μέτωπο του ρωσο-ουκρανικού

Και στο ρωσο-ουκρανικό μέτωπο υπάρχει κλιμάκωση, αφότου η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να πλήξει βρετανικούς στρατιωτικούς στόχους εντός και εκτός Ουκρανίας ως απάντηση στις επιθέσεις του Κιέβου σε ρωσικό έδαφος με τη χρήση βρετανικής κατασκευής πυραύλων Κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Τραμπ, ωστόσο, δήλωσε ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν θα επιτεθεί σε χώρα του ΝΑΤΟ και υποβάθμισε τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης ότι ο Διευθυντής της CIA Τζον Ράτκλιφ προειδοποίησε σχετικά αυτή την εβδομάδα ρώσους αξιωματούχους.

OT Originals
Περισσότερα από Commodities

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies