Ο Iλον Μασκ πουλάει περισσότερες μετοχές της Tesla από όσες χρειάζεται για να πληρώσει τις τρέχουσες φορολογικές υποχρεώσεις και οι ειδικοί εκτιμούν ότι είτε μετατρέπει μέρος της περιουσίας του από μετοχές σε μετρητά, είτε αποταμιεύει για μεγαλύτερους λογαριασμούς της εφορίας που θα πρέπει να εξοφληθούν το επόμενο έτος.

Τις τελευταίες εννέα ημέρες, ο Μασκ έχει πουλήσει περίπου 8,2 εκατομμύρια μετοχές του κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλιακών πάνελ, συνολικής αξίας λίγο πάνω από 8,8 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ πούλησε 2,8 εκατομμύρια μετοχές αξίας περίπου 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ειδικά για να πληρώσει φόρους σε τρεις δόσεις δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών που άσκησε αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τις καταθέσεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Αυτό σημαίνει ότι έχει πουλήσει μετοχές αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων παραπάνω από ό, τι χρειάζεται αυτή τη στιγμή.

Το αφεντικό της Tesla έχει δικαιώματα να αγοράσει 26,4 εκατομμύρια μετοχές. Τα δικαιώματα αυτά λήγουν τον επόμενο χρόνο όταν θα πρέπει να πληρωθεί και ο φόρος του Μασκ προς την εφορία. Ο αναλυτής της Wedbush Ντάνιελ Ιβς εκτιμά ότι ο λογαριασμός αυτός είναι 10 έως 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ανάλογα με την τιμή της μετοχής. Ο Μασκ μέχρι στιγμής είχε δικαίωμα να αγοράσει μετοχές στα 6,24 δολάρια η κάθε μία και η μετοχή πωλείται για περίπου 1.080 δολάρια.

Απορίες

Ο Έρικ Γκόρντον, καθηγητής Επιχειρήσεων και Νομικής στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν, αναρωτήθηκε γιατί ο Μασκ θα πουλούσε τόσες πολλές μετοχές τώρα για να πληρώσει τις φορολογικές υποχρεώσεις που λήγουν το επόμενο έτος. Πρόσθεσε ότι το να ρευστοποιεί για μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις έχει νόημα μόνο εάν ο Μασκ αναμένει πτώση της τιμής της μετοχής.

«Εάν πιστεύετε ότι η μετοχή θα ανέβει ή εάν πιστεύετε ότι η μετοχή θα παραμείνει ίδια, δεν θα πουλάγατε επιπλέον μετοχές», είπε με νόημα.
Στις 6 Νοεμβρίου, ο Μασκ ρώτησε τους 60 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter εάν θα έπρεπε να πουλήσει μέρος των μετοχών του στην Tesla και η απάντηση που έλαβε ήταν θετική.

Ο Μασκ ξεκίνησε τις πωλήσεις την περασμένη Δευτέρα και έως την Τετάρτη είχε ρευστοποιήσει περίπου το 5% των συμμετοχών του. Οι ομοσπονδιακές φορολογικές του υποχρεώσεις θα μπορούσαν να φτάσουν το 40% επί των εσόδων από ορισμένες από τις πωλήσεις, δήλωσε ο Μπραντ Μπάντερτσερ, καθηγητής λογιστικής στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame.

Εως την Τρίτη, η μετοχή της Tesla είχε υποχωρήσει σχεδόν 14% από τότε που ο Μασκ συμφώνησε να τηρήσει τη δημοσκόπηση που έκανε στο twitter. Την Τετάρτη, η μετοχή σημείωσε άνοδο άνω του 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του

TikTok: Φλερτάρει και η Ευρώπη με την απαγόρευσή του
Διεθνή |

Ακόλουθος των ΗΠΑ και στο TikTok η Ευρώπη; – Στο «τραπέζι» η απαγόρευσή του

«Γνωρίζουμε ακριβώς τον κίνδυνο του TikTok», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σχεδόν μια εβδομάδα αφότου ο Τζο Μπάιντεν υπέγραψε την αμερικανική νομοθεσία που απειλεί με πανεθνική απαγόρευση

Apple: Πλησιάζει η ώρα της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Καμία βιασύνη για την Apple - Πλησιάζει η ώρα της ΑΙ

H εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει τις νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης στο ετήσιο συνέδριο λογισμικού της τον επόμενο μήνα, όπως και να αναθεωρήσει τις σειρές προϊόντων της με τσιπ έτοιμα για AI