Μήνυση εναντίον της Tesla κατέθεσε η JPMorgan Chase & Co Inc, κατηγορώντας την εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ίλον Μασκ ότι «κατάφωρα» παραβίασε ένα συμβόλαιο που σχετίζεται με δικαιώματα αγοράς μετοχών μετά την εκτίναξη της τιμής της μετοχής της. Και ζητά 162 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, η Tesla πούλησε το 2014 δικαιώματα αγοράς στην JPMorgan που θα αποδίδονταν εάν η τιμή τους ήταν κάτω από την τιμή της μετοχής της Tesla κατά τη λήξη των δικαιωμάτων τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021.

Η JPMorgan, η οποία δήλωσε ότι είχε την εξουσία να προσαρμόσει την τιμή εξάσκησης, είπε ότι μείωσε σημαντικά την τιμή εξάσκησης μετά το tweet του Musk στις 7 Αυγούστου 2018 ότι θα μπορούσε να οδηγήσει την μετοχή της Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή και ότι είχε «εξασφαλιστεί χρηματοδότηση».

Ωστόσο, η τιμή της μετοχής της Tesla αυξήθηκε περίπου 10 φορές μέχρι τη στιγμή που έληξαν τα warrants.

«Αν και οι προσαρμογές της JPMorgan ήταν κατάλληλες και απαιτήθηκαν συμβατικά», ανέφερε η καταγγελία, «η Tesla αγνόησε κατάφωρα τη σαφή συμβατική της υποχρέωση να πληρώσει πλήρως την JPMorgan».

Η Tesla δεν απάντησε αμέσως σε αιτήματα για σχόλια μετά τις ώρες αγοράς.

Η JPMorgan είπε ότι είχε συμβατικά το δικαίωμα να προσαρμόσει τους όρους των warrants μετά από «σημαντικές εταιρικές συναλλαγές που αφορούν την Tesla».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως