Με αυξημένα τα αντανακλαστικά τους, οι αγοραστές κατάφεραν να μαζέψουν τις απώλειες στο πρώτο μισό της συνεδρίασης, και από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 889,59 μονάδων (-0,53%) έκλεισαν τον Δείκτη στα υψηλά ημέρας με κέρδη της τάξεως του +0,36%.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο επετεύχθησαν νέα υψηλά κίνησης, λίγο κάτω από το ψυχολογικής σημασίας επίπεδο των 900 μονάδων, και πάντα σε στενή συσχέτιση με τα τεκτενόμενα στις διεθνείς αγορές. To πολυήμερο θετικό momentum οριοθετείται από τη στήριξη των 875, με επόμενο επίπεδο τις 912.

Η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση βρίσκει το ΧΑ να υπερέχει έναντι όλων των μεγάλων Χρηματιστηρίων τόσο σε απόδοση όσο και σε συμπεριφορά μεσοπρόθεσμης βάσης. Και τούτο είναι αληθές υπό το πρίσμα του υψηλότερου εβδομαδιαίου ποσοστού +2,15%, ενώ και τα συμπεράσματα επιρρωνύονται από την παρατήρηση ότι ο ΓΔ είναι ο μοναδικός Δείκτης παγκοσμίως με θετικό πρόσημο +1,78% από 1/1, την ίδια ώρα που DAX40, S&P500, NASDAQ100 κ.α. μετρούν άνω του -10% στο εξεταζόμενο διάστημα.

Τέλος, ειδική μνεία για τη ναυαγισμένη εδώ και πολύ καιρό μετοχή της ΑΤΤ, που σημείωσε δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ισχυρά κέρδη (+22,18%) με δυσθεώρητους όγκους 14 φορές ανώτερους του μεσοσταθμικού, βλέποντας το κοντέρ στο +72% εντός εβδομάδας, χωρίς κάποια επίσημη ανακοίνωση σε εταιρικό επίπεδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News