Την παραίτησή της υπέβαλε χθες η πρόεδρος του ABC News, Κίμ Γκόντγουιν, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της Wall Street Journal, μήνες μετά την εταιρική αναδιάρθρωση που της αφαίρεσε μεγάλο μέρος της διοικητικής της αυτονομίας.

«Αποφάσισα να αποσυρθώ από τη ραδιοτηλεοπτική δημοσιογραφία» αναφέρει στο email που έστειλε στο προσωπικό. «Όποιος είναι παθιασμένος με αυτό που κάνουμε ξέρει ότι δεν υπάρχει άλλη επιχείρηση σαν αυτή, οπότε αυτή δεν ήταν μια εύκολη ή γρήγορη απόφαση. Αλλά μετά από αρκετό προβληματισμό, είμαι σίγουρος ότι είναι η σωστή απόφαση για μένα, καθώς κοιτάζω το μέλλον και βάζω σε προτεραιότητα αυτό που είναι πιο σημαντικό για μένα και την οικογένειά μου».

Disney: Διευθέτηση αγωγής στη διαμάχη για θεματικό πάρκο της Φλόριντα

Η Γκόντγουιν ανέλαβε τη θέση της προέδρου, πριν τρία χρόνια. Ωστόσο στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης βρέθηκε να έχει νέο αφεντικό την πρόεδρο της μητρικής εταιρείας Disney, Ντέμπρα Ο Κόνελ. Η Ο Κόνελ είναι βετεράνος της εταιρείας, εξοικειωμένη με το ABC News. Η προαγωγή της στην εποπτεία των ειδήσεων θεωρήθηκε υποβιβασμός για την Γκόντγουιν, που προηγουμένως αναφερόταν στην Dana Walden, συμπρόεδρο της Disney Entertainment.

Όταν η Γκόντγουιν ήρθε στο ABC News από το CBS, είχε πολλή δουλειά να κάνει. Παρόλο που το ειδησεογραφικό τμήμα είχε ηγετική θέση στην τηλεθέαση, πολλοί στο ειδησεογραφικό τμήμα έλεγαν ότι υπήρχε μια σκληρή και τοξική κουλτούρα.

Αντ’ αυτού έγινε μια πολωτική φιγούρα μέσα στο δίκτυο. Οι επικριτές λένε ότι αυτή και ο εσωτερικός της κύκλος κατέπνιξε τη συζήτηση και τη διαφωνία, ενώ δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις που αντιμετώπιζε η μονάδα συμπεριλαμβανομένης της πτώσης της τηλεθέασης στο “Good Morning America”.

Παρόλα αυτά, η Γκόντγουιν αφήνει το δίκτυο με την πρωινή και βραδινή ενημερωτική εκπομπή του στην πρώτη θέση μεταξύ των τηλεθεατών.

«Το ABC News ήταν το Νο 1 όταν ήρθα στην ομάδα και είμαι περήφανη που μπορώ να πω ότι είμαστε ακόμα το Νο 1» τόνισε στο mail.

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους εργαζόμενους η Ο Κόνελ  είπε ότι η Γκόντγουιν «έχει καθοδηγήσει αυτή την ομάδα μέσα από συνεπακόλουθες στιγμές στον κόσμο μας, και το έκανε με σεβασμό για το εμπορικό σήμα και το επάγγελμα – και γι’ αυτό και για πολλά άλλα, την ευχαριστούμε.»

Από τότε που ανέλαβε την εποπτεία του τμήματος, η Ο Κόνελ ηγείται των συντακτικών συναντήσεων και έχει γίνει μια συνεχής παρουσία στην αίθουσα σύνταξης, άλλη μια ένδειξη ότι η Γκόντγουιν είχε υποβιβαστεί σε ρόλο συγκυβερνήτη.

Στο σημείωμά της είπε ότι αποχωρεί «με το κεφάλι ψηλά και εύχομαι σε όλη την ομάδα συνεχή επιτυχία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή