Την προκήρυξη του 13ου εθνικού διαγωνισμού για τη δημιουργία οικολογικών – καινοτόμων προϊόντων διατροφής, Ecotrophelia 2023, ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων και Ποτών (ΣΕΒΤ).
Ο ΣΕΒΤ διοργανώνει από το 2011 τον Διαγωνισμό Ecotrophelia, που έχει καταστεί θεσμός, με μεγάλη απήχηση και σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις. Ο διαγωνισμός δίνει τη δυνατότητα στους νέους φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων, να αναδείξουν το δημιουργικό τους πνεύμα και τις καινοτόμες προτάσεις τους, δημιουργώντας επιπλέον μια πηγή ιδεών για τη βιομηχανία.
Καλάθι του νοικοκυριού: Περισσότερα επώνυμα προϊόντα ζητά το ΥΠΑΝ από τον ΣΕΒΤ
Δικαίωμα συμμετοχής στον εθνικό διαγωνισμό έχουν όλοι οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και ερευνητικών ινστιτούτων της χώρας, οι οποίοι θα αναπτύξουν το δικό τους καινοτόμο προϊόν διατροφής, που θα παρουσιάζει οπωσδήποτε στοιχεία οικολογικής καινοτομίας και το οποίο θα τεθεί σε γευστική δοκιμή από την εθνική επιτροπή αξιολόγησης.
Πέντε βραβεία
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει πέντε βραβεία: Το χρυσό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.500 ευρώ, το αργυρό βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.200 ευρώ, το χάλκινο βραβείο με χρηματικό έπαθλο αξίας 1.000 ευρώ, το βραβείο καλύτερης παρουσίασης, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ και το βραβείο καλύτερου πλάνου μάρκετινγκ & εμπορίας, με χρηματικό έπαθλο αξίας 800 ευρώ.
Η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα συμμετέχει σε δεύτερη φάση στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ecotrophelia 2023, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης “Anuga” στην Κολωνία. Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό θα λάβουν μέρος όλες οι νικήτριες ομάδες ευρωπαϊκών χωρών που θα έχουν αναδειχθεί σε εθνικό επίπεδο.
Για τη συμμετοχή στον εθνικό διαγωνισμό οι καταληκτικές ημερομηνίες είναι:
-Παρασκευή 31η Μαρτίου 2023: Υποβολή Φόρμας Συμμετοχής
-Παρασκευή 19 Μαΐου 2023: Υποβολή Αναλυτικού Τεχνικού Φακέλου.
Η αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων προϊόντων και η τελετή βράβευσης των νικητών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, την Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2023.
Latest News
«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην AustriaCard to placement του 15% - Στο 71,52% το ποσοστό του Ν. Λύκου
Η εταιρεία καλωσορίζει την επένδυση
Mε τη στήριξη Σπύρου Λάτση το Little Athens στο Ελληνικό - Επένδυση 225 εκατ.
Συστήνεται SPV με συμμετοχή 20% από την πλευρά Lamda και 80% από την Xeris Vertures
Δυναμική επέκταση των εγχώριων τραπεζών στην ελληνική ναυτιλία [γράφημα]
Η Eurobank έχει το μεγαλύτερο δανειακό ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο
Στην EBRD το 30% του Project Delta της Πειραιώς
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης («EBRD») απέκτησε το 30% της συμμετοχής, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό πωλήθηκε στην APS funds και σε διαχειριζόμενους λογαριασμούς
On track οι επενδύσεις 400 εκατ. στο Costa Navarino - Ξεπουλάνε οι βίλες
Με όλα τα ξενοδοχεία σε λειτουργία και μία γειτονιά βιλών ξεκίνησε η σεζόν στην Costa Navarino
Bloomberg: Στο Ελληνικό η μεγαλύτερη «έξυπνη» πόλη της Ευρώπης
Τι αναφέρει ο CEO της Lamda Οδυσσέας Αθανασίου για το έργο
«Καλπάζουν» τα καλλυντικά - Τι έδειξε έρευνα της ICAP
Οι ηλεκτρονικές πωλήσεις καλλυντικών αποκτούν ιδιαίτερη αξία για τον καταναλωτή
Ποιος είναι ο Έλληνας πίσω από την επιτυχία της New Balance – Πώς κοντράρει στα ίσια Nike και Adidas
Από τις κότες και το «dad shoe», στο Μαραθώνιο της Βοστόνης, το Στιβ Τζομπς και τη σημερινή της εικόνα, η New Balance έχει να πει τη δική της «ελληνική» ιστορία
Με το βλέμμα στην Φρανκφούρτη για τα μερίσματα οι τράπεζες
Τι είπαν στους αναλυτές Μεγάλου και Μυλωνάς για τη διανομή των μερισμάτων στους μετόχους
Με «πράσινο» look τα εμπορικά της Lamda στο ΧΑ – Πώς αλλάζουν «The Mall Athens» και «Golden Hall»
Σε εξέλιξη τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης και δημιουργίας χώρων πρασίνου τα εμπορικά κέντρα της Lamda