Την επιστροφή των βασικών μετόχων στη διοίκηση της εταιρείας σηματοδοτούν οι πρόσφατες αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα της «Χήτος».

Με ανάρτηση στο ΓΕΜΗ, η εταιρεία έκανε γνωστό ότι ο Νίκος Χήτος αναλαμβάνει πρόεδρος και οι Βασίλης και Γιάννης Χήτος τοποθετούνται αντιπρόεδροι του διοικητικού της συμβουλίου.

Ο Γιώργος Βενιέρης διατηρεί το πόστο του διευθύνοντος συμβούλου ενώ ο Περικλής Βενιέρης εισέρχεται στο διοικητικό συμβούλιο ως νέο μέλος. Με την ίδια ιδιότητα, δηλαδή του μέλους συμμετέχουν επίσης ο Αλκιβιάδης Χήτος και ο Γιώργος Μινάρδος.

Χήτος (Ζαγόρι): Επισημοποιήθηκε ο «γάμος» με την Green Cola

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πωτς οι παραπάνω αλλαγές, οι οποίες έρχονται στον απόηχο της αποχώρησης του Διαμανού Μπάρκα από CEO εντάσσονται στις προσπάθειες του ομίλου για επέκταση στην αγορά της κατηγορίας προϊόντων better for you (προϊόντα χωρίς ζάχαρη με φυσικά συστατικά).

Μάλιστα με «όχημα» την Green Beverages, όπου «στεγάζονται» οι επιχειρηματικές επιδιώξεις των οικογενειών Χήτου και Βενιέρη (Χήτος, Green Cola Hellas, Green Cola Operations και Ζήρεια) επιδιώκεται και η ένταξη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.

Δείτε ΕΔΩ την ανακοίνωση

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά απαιτητικό εγχείρημα, το οποίο όπως λένε οι ίδιες πηγές θα προχωρήσει εφόσον βρεθεί η κατάλληλη ευκαιρία και υπό την προϋπόθεση ότι θα ευνοήσουν οι συνθήκες. Μια σχετική προεργασία στην εταιρεία πάντως έχει ξεκινήσει από το 2022.

Πενταετές πλάνο

Ο τζίρος του ομίλου Green Beverages υπολογίζεται πλέον ότι προσεγγίζει τα 120 εκατ. ευρώ.

Στόχος του πενταετούς πλάνου είναι ο διπλασιασμός του τζίρου του ομίλου καθώς και η σημαντική ανάπτυξη της κερδοφορίας του, που θα προέλθουν κυρίως μέσα από στρατηγικές αειφόρου ανάπτυξης στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και μέσω περαιτέρω ενδυνάμωσης των επιδόσεων της εταιρείας στην Ελλάδα.

Τα προϊόντα της εταιρείας βρίσκονται ήδη στα ράφια των μεγαλύτερων retailers παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Carrefour, Ahold-Delhaize, Walmart, Whole Foods, Kroger, Albertsons, αλλά διακινούνται και μέσω σημαντικών online platforms, όπως η Amazon, Ocado, Walmart.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος έχει στην κατοχή του τα σήματα Ζαγόρι, Ζαγόρι Sparking, Ζαγόρι Go Green, Green Cola, Green Flavors, Green Moctails, Ζηρεία, καθώς και την αποκλειστική διανομή των σημάτων Evian και Evian Sparkling για την ελληνική αγορά.

Συνολικά, διαθέτει πέντε ιδιόκτητα εργοστάσια, τρία στην περιοχή των Ιωαννίνων (τα δύο της Χήτος ΑΒΕΕ που εμφιαλώνουν μεταλλικό νερό και ένα ακόμη που παράγει τα υλικά συσκευασίας), ένα στην Κόρινθο της προσφάτως εξαγορασθείσας εταιρεία Ζήρια ΕΠΕ, που εμφιαλώνει το ομώνυμο νερό και ένα στην Ορεστιάδα, το εργοστάσιο της ΕΠΑΠ όπου παράγεται η Green Cola.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις