Η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας παρέχεται πλέον και στους απασχολούμενους ως εργάτες γης, οι οποίοι επιθυμούν να λάβουν υψηλότερες συνταξιοδοτικές παροχές στο πέρας του ασφαλιστικού τους βίου.

e-ΕΦΚΑ: Βήμα προς βήμα η διαδικασία για την 10ετή παραγραφή οφειλών

Γι αυτό τον λόγο τέθηκε σε λειτουργία στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσω της οποίας οι αποκλειστικά απασχολούμενοι ως εργάτες γης μπορούν να επιλέξουν ελεύθερα, την ασφαλιστική κατηγορία στην οποία επιθυμούν να καταταχθούν.

Ειδικότερα, η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας αφορά τόσο στα έτη 2020-2022, όσο και στο τρέχον έτος 2023 (υπό την προϋπόθεση ότι συνεχίζουν να απασχολούνται ως εργάτες γης).

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Επισημαίνονται τα εξής:

  • Η επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας Ασφάλισης και ισχύει για όλο το έτος.
  • Η προθεσμία υποβολής της αίτησης – δήλωσης επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η/3/2023.
  • Ασφαλισμένοι που δεν θα υποβάλλουν αίτηση – δήλωση επιλογής κατηγορίας θα ενταχθούν στην πρώτη (1η) ασφαλιστική κατηγορία Αγροτών.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλλουν το αίτημά τους ακολουθούν την εξής διαδρομή μέσω του www.efka.gov.gr: (Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες: Ενότητα Αγρότες → Επιλογή Ασφαλιστικής Κατηγορίας Εργατών Γης, https://www.efka.gov.gr/el/eisphores-ergaton-ges-phorologikes-bebaioseis-ekkathariseon-epiloge-asphalistikes-kategorias).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax