Από την άνοιξη του 2020 η πανδημία φέρνει τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών αντιμέτωπο με νέες προκλήσεις. Στην ετήσια έκθεσή της για τις βασικές νέες τάσεις στις Τηλεπικοινωνίες, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την Βιομηχανία Ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ η Deloitte υποστηρίζει ότι οι ηγέτες του κλάδου θα πρέπει να εξετάσουν τρεις βασικές στρατηγικές ευκαιρίες τόσο για να ανακάμψουν από την κρίση της πανδημίας όσο και για να δημιουργήσουν το έδαφος για δυναμική ανάκαμψη στο μέλλον.

Οι τρεις άξονες, στους οποίους θα πρέπει να κινηθούν οι εταιρείες το 2021 είναι οι εξής:

Εστίαση στις ανάγκες των πελατών, μέσω μιας πιο προσωπικής προσέγγισης

Δημιουργία νέων εμπειριών ψυχαγωγίας, μέσω προσφορών και πακέτων ψυχαγωγίας, με την υιοθέτηση στρατηγικών που επιτρέπουν την επιχειρηματική ευελιξία

Επανατοποθέτηση για τη δημιουργία εσόδων από προηγμένα ασύρματα δίκτυα μέσω νέων προϊόντων, υπηρεσιών και επιχειρηματικών μοντέλων.

Σύμφωνα με την έκθεση είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες να κατανοήσουν τις ανάγκες των καταναλωτών και τα πρότυπα συμπεριφοράς προκειμένου να αναπτύξουν υπηρεσίες που προσελκύουν και διατηρούν πελάτες. Πρέπει επίσης, να κατανοήσουν τις οικονομικές ανάγκες των καταναλωτών.

Τονίζεται επίσης, ότι πανδημία επέβαλε σοβαρούς οικονομικούς περιορισμούς σε εκατομμύρια καταναλωτές.

Επιπλέον, οι πελάτες θέλουν προσαρμοσμένες επιλογές όσον αφορά το περιεχόμενο και τις τιμές. Επομένως, ενώ η διαθεσιμότητα πρωτότυπου περιεχομένου είναι συνήθως κρίσιμη για την προσέλκυση πελατών, ένα ευρύ περιεχόμενο και κλιμακωτές τιμές είναι ολοένα και πιο σημαντικές παράμετροι για τη διατήρησή τους. Στην έκθεση τονίζεται επίσης, ότι καθώς συνεχίζεται η συν-εξέλιξη της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας, πιθανότατα θα απαιτηθούν νέες στρατηγικές και ευέλικτες προσεγγίσεις για εταιρείες και δημιουργούς.

Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρόκειται για το δίκτιο 5G, το οποίο υπόσχεται να οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη σύγκλιση μεταξύ βίντεο, παιχνιδιών και μουσικής χάρη στις ταχύτερες ταχύτητες και τη χαμηλότερη καθυστέρηση.

Σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, την επαυξημένη και την εικονική πραγματικότητα και τις υπηρεσίες βάσει τοποθεσίας, το 5G έχει τη δυνατότητα να επαναπροσδιορίσει την ψυχαγωγία και να επιταχύνει το remixing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΔΩ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News