Η προσδοκία για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, βάρυνε περισσότερο από τις πληθωριστικές ανησυχίες, στο επενδυτικό κλίμα με αποτέλεσμα η Wall Street να κινηθεί ανοδικά.

Μάλιστα, ο S&P έκλεισε σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο δείκτης S&P έκλεισε στις 4.239,3 μονάδες καταγράφοντας αύξηση 0,47%, ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 34.465,77 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.020,33 μονάδες, με άνοδο 0,78%

Στο πεδίο των macro, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, ποσοστό μεγαλύτερο από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση άγγιξε το 5%, ποσόστο ρεκόρ από το 2008.

Αναλυτές, τονίζουν ωστόσο ότι αν και τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις, εν τούτοις δεν έχουν φτάσει ακόμα σε επίπεδο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αλλαγή στη στάση της Fed.

Η προσοχή επικεντρώνεται πλέον στην διήμερη συνεδρίαση της Fed την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Σε ξεχωριστή έκθεση την Πέμπτη, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
«Θα έρθουν ζημιές στο μέγεθος κρατών», προειδοποιεί ο Μάικλ Μπέρι
Kρυπτονομίσματα |

Ο Μάικλ Μπέρι προειδοποιεί για τη «Μητέρα όλων των Κραχ»

Ο άνθρωπος που στοιχημάτισε κατά των ενυπόθηκων δανείων και κέρδισε τεράστια ποσά από την κρίση του 2008, προειδοποιεί τώρα για τον κίνδυνο ζημιών «στο μέγεθος κρατών» σε περίπτωση που υπάρξει υποχώρηση τιμών στα κρυπτονομίσματα και τις meme μετοχές