Η προσδοκία για ταχεία ανάκαμψη της οικονομίας, βάρυνε περισσότερο από τις πληθωριστικές ανησυχίες, στο επενδυτικό κλίμα με αποτέλεσμα η Wall Street να κινηθεί ανοδικά.

Μάλιστα, ο S&P έκλεισε σε νέο υψηλό ρεκόρ.

Ειδικότερα, ο δείκτης S&P έκλεισε στις 4.239,3 μονάδες καταγράφοντας αύξηση 0,47%, ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά κατά 0,05% στις 34.465,77 μονάδες, και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.020,33 μονάδες, με άνοδο 0,78%

Στο πεδίο των macro, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,6% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, ποσοστό μεγαλύτερο από τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις των αναλυτών, ενώ σε ετήσια βάση άγγιξε το 5%, ποσόστο ρεκόρ από το 2008.

Αναλυτές, τονίζουν ωστόσο ότι αν και τα στοιχεία ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις, εν τούτοις δεν έχουν φτάσει ακόμα σε επίπεδο που θα μπορούσε να δικαιολογήσει αλλαγή στη στάση της Fed.

Η προσοχή επικεντρώνεται πλέον στην διήμερη συνεδρίαση της Fed την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Σε ξεχωριστή έκθεση την Πέμπτη, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο την περασμένη εβδομάδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street