Μετά το ρεκόρ στο οποίο αναρριχήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, η Wall Street κινήθηκε την Τρίτη σε αρνητικό έδαφος.

Οι επενδυτές ρευστοποιούν τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, αναμένοντας την ετυμηγορία της Fed.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ συνεδριάζει Τρίτη και Τετάρτη. Αν και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα αλλάξει τη νομισματική της πολιτική, οι αγορές αναμένουν τη ρητορική που θα συνοδεύσει την απόφαση.

Θα επιδιώξουν δηλαδή, να διαβάσουν πίσω από τις λέξεις, προκειμένου να διαβλέψουν πότε θα αρχίσει το tapering και ποιες είναι οι εκτιμήσεις για πληθωρισμό, αγορά εργασίας και ανάπτυξη.

Στη Wall Street, ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,20 % στις 4.246,59 μονάδες.
Ο βιομηχανικός Dow Jones έκλεισε στις 34.299,33 μονάδες με πτώση 0,27% και ο τεχνολογικός Nasdaq διαμορφώθηκε στις 14.072,86 μονάδες καταγράφοντας απώλειες 0,71%.

Από το πεδίο των macro, ο δείκτης για τις τιμές παραγωγού σημείωσε άνοδο 6,6% για τους 12 μήνες που έληξαν τον Μάιο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση από τότε που άρχισαν να καταγράφονται οι συγκεκριμένες μετρήσεις τον Νοέμβριο του 2010.

Πτώση κατά 1,3% σημείωσαν οι λιανικές πωλήσεις τον Μάιο, σε μηνιαία βάση.
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις εκτοξεύτηκαν κατά 28,1%. Για το διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Μαΐου, ο τζίρος ενισχύθηκε 36,2%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street