Απασχολεί περισσότερα από 500 άτομα, αλλά μερικά από αυτά δεν τα έχει γνωρίσει ποτέ από κοντά και κανένα από αυτά δεν εργάζεται σε κάποιο κεντρικό γραφείο.

Σύμφωνα με την The Sunday Times Rich List, ο 27χρονος είναι πλέον ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος του Ηνωμένου Βασιλείου και σε έναν πρόσφατο γύρο συγκέντρωσης χρημάτων, η Hopin συγκέντρωσε 400 εκατομμύρια δολάρια από ιδιώτες επενδυτές, οδηγώντας σε μια εντυπωσιακή αποτίμηση αξίας 5,65 δισ. δολαρίων. Αλλά του αρέσει να κάνει τα πράγματα διαφορετικά.

«Το να είμαστε μια πλήρως απομακρυσμένη εταιρεία, μας επιτρέπει να κάνουμε πράγματα που άλλες εταιρείες δεν μπορούσαν να κάνουν στο παρελθόν», εξηγεί ο Τζόνι Μπουφαρχάτ, από την τελευταία κατοικία που νοικιάζει μέσω Airbnb στη Βαρκελώνη της Ισπανίας.

Δεν τον πειράζει που δεν έχει μόνιμο γραφείο, αλλά αυτός ο επιχειρηματίας δεν έχει καν μόνιμη κατοικία!

Είναι ένας ψηφιακός νομάς που μετακινείται από ένα ενοικιαζόμενο ακίνητο σε άλλο, διευθύνοντας την εταιρεία του ουσιαστικά από τον τόπο που βρίσκεται κάθε φορά.

«Πριν από δέκα χρόνια δεν μπορούσες να το κάνεις αυτό επειδή το λογισμικό δεν ήταν αρκετά καλό, και η αποστολή απλώς κάποιων email δεν επαρκούσε», λέει ο Μπουφαρχάτ στο BBC. Δεν είναι μια ιδεολογική απόφαση, προσθέτει, αλλά η απομακρυσμένη εργασία έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματική καθώς η εταιρεία έχει επεκταθεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Σωστό timing

Η Hopin ξεκίνησε μόλις το 2019 με έξι υπαλλήλους, αλλά από τότε έχει σημειώσει εκθετική ανάπτυξη και μάλιστα εν μέσω πανδημίας, καθώς το Lockdown οδήγησε τη βιομηχανία των συνεδρίων σε προσωρινό κλείσιμο. Αυτό που πέτυχε ήταν να προσφέρει μια διαδικτυακή εναλλακτική λύση. Όπως το Zoom, βρισκόταν στο σωστό χώρο τεχνολογίας τη σωστή στιγμή, έτσι έγινε και με την εταιρεία του Μπουφαρχάτ.

Η πλατφόρμα έχει φιλοξενήσει περισσότερες από 80.000 εκδηλώσεις από το 2020, σε συνεργασία με οργανισμούς και εταιρείες όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το NΑΤΟ, το Slack και η Unilever.

Δεν έχει άμεσα σχέδια να αλλάξει το μοντέλο της τηλεργασίας που υπηρετήθηκε τόσο καλά κατά την εκκίνηση της εταιρείας. Στην πραγματικότητα, έχει αναπτύξει μια μοναδική κουλτούρα ψηφιακής εταιρείας για να την υποστηρίξει.

Πρόκειται για ένα πoλύ χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς θα μπορούσαν να ξεκιήνσουν και πώς θα λειτουργούν οι περισσότερες εταιρείες στο μέλλον.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως