Πάνω από 1 δισ. δολ. ξόδεψαν πελάτες της Visa το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε κάρτες που συνδέονται με κρυπτονομίσματα.

Η Visa Inc ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με 50 πλατφόρμες διαχείρισης κρυπτονομισμάτων προκειμένου να διευκολύνει τους πελάτες της να μετατρέπουν και να ξοδεύουν ψηφιακά νομίσματα σε 70 εκατομμύρια εμπόρους παγκοσμίως.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης αποδοχής ψηφιακών νομισμάτων από τη Visa.

Το πρόγραμμα crypto της εταιρείας αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της εταιρείας να συγκεράσει τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων με τις παραδοσιακές τράπεζες που περιλαμβάνει την προσθήκη stable coins στο δίκτυο πληρωμών της Visa και τη σύνδεση τραπεζών σε δυνατότητες αγοράς και πώλησης κρυπτονομισμάτων .

«Πιστεύουμε ότι το πρώτο κομμάτι αυτού είναι η γέφυρα μεταξύ των χαρτοφυλακίων crypto και του υπάρχοντος δικτύου εμπόρων μας», δήλωσε ο Cuy Sheffield, επικεφαλής crypto στη Visa, σε συνέντευξή του στο Coindesk.com, προσθέτοντας ότι «η Visa μπορεί να είναι μια γέφυρα μεταξύ του υπάρχοντος δικτύου χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων και του κρυπτοσυστήματος»

Ο Sheffield. εκτιμά ότι το συνολικό ποσό που ξοδεύουν σε κρυπτονομίσματα υπερβαίνει τα 11 τρισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto