Όσο κι αν οι προβολείς της δημοσιότητας πέφτουν σε έναν ανασχηματισμό που όλοι όσοι ενεπλάκησαν θέλουν να… ξεχάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης με την επιστροφή των πολιτών στη βάση τους, επικεντρώνεται ξανά στη δύσκολη καθημερινότητα του Σεπτεμβρίου.
Πώς θα προφυλαχθούμε από το νέο κύμα της πανδημίας, πώς θα πάει η δουλειά μας, πώς θα πληρώσουμε τους λογαριασμούς, τι θα κάνουν τα παιδιά μας, ειδικά αν έμειναν έξω από τα πανεπιστήμια.
Αυτή την καθημερινή αγωνία αν δεν αντιληφθεί άμεσα η κυβέρνηση και δεν επιδείξει την ευαισθησία και το ενδιαφέρον που απαιτείται για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής των πολιτών, τότε οι επόμενες δημοσκοπήσεις θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της.
Οπως ήδη διαπιστώνουν οι δημοσκόποι και επισημαίνουν οι επικοινωνιολόγοι, αυτό που κρίνει διαχρονικά τα αποτελέσματα της κάλπης και θα καθορίσει και πάλι τη στάση των πολιτών είναι η οικονομία. Και η απάντηση που θα κληθούν κάποια στιγμή να δώσουν στον εαυτό τους οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι οικογενειάρχες και οι νέοι είναι στο ερώτημα κατά πόσο η ζωή τους βελτιώθηκε ή χειροτέρεψε στα χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Υπό αυτό το πρίσμα οι «καυτές πατάτες» για τον Πρωθυπουργό παραμένουν – όπως μας δίνουν τη σειρά βαρύτητας οι δημοσκόποι – η οικονομία (αμοιβές και φόροι), η ασφάλιση και οι συντάξεις, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται πλέον η αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη που βρισκόταν πέρυσι τέτοιον καιρό.
Σε αυτό το πεδίο αναμένεται να κινηθεί ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, όπου πριν απ’ όλα θα κληθεί να κάνει τον απολογισμό του όπως είχε υποσχεθεί πέρυσι και στη συνέχεια να παρουσιάσει το σχέδιό του για την οικονομία, το Ταμείο Ανάκαμψης και φυσικά το πρόγραμμα για τη μείωση της φορολογίας εισοδημάτων και του ΕΝΦΙΑ και τις αλλαγές στην κοινωνική ασφάλιση και στις συντάξεις.
«Back to basics»… όπως θα πρότεινε κι ένας πεπειραμένος μάνατζερ εν όψει της ΔΕΘ και της μεγάλης πολιτικής πίεσης που δέχεται το Μαξίμου να βελτιώσει την εικόνα της κυβέρνησης που απότομα, σε λιγότερο από δύο μήνες, «γκρίζαρε»…
Latest News
Η συζήτηση που δεν γίνεται για τον προϋπολογισμό
Η Βουλή συζητάει τον προϋπολογισμό, όμως η σοβαρή συζήτηση για την οικονομική πολιτική δεν γίνεται
Βουλιμία
Είναι γνωστό ότι μεταξύ των θανάσιμων αμαρτημάτων περιλαμβάνεται και η βουλιμία…
Μπουλντόζες τη νύχτα
Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποφάνθηκε ότι ο νόμος με τον οποίο χτίζουμε στην Ελλάδα από το 2012 είναι αντισυνταγματικός, εξαιρεί όσες οικοδομές έχουν αποδεδειγμένα αρχίσει εργασίες για την ανέγερσή τους
Οι εγκλωβισμένοι, τα ακίνητα και ο… φορέας
Θυμηθήκαμε ότι υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός μικρών επιχειρήσεων που μέσα στην κρίση κοκκίνισαν τα δάνειά τους
Η ευθύνη των τραπεζών
Οι τράπεζες πατούν καλύτερα στα πόδια τους, δεν εξαρτάται η κερδοφορία τους από τις προμήθειες. Επίσης είναι εμφανές ότι χρειάζεται η κυβέρνηση μια «νίκη» στο μέτωπο του κόστους ζωής
Ανάπτυξη που «τρώγεται»
Με τα μέχρι τώρα στοιχεία είμαστε πάνω και από τον στόχο του 2024
Απιστευτα δώρα προς τα πολιτικά άκρα
Αρχίζω να πιστεύω όλο και περισσότερο ότι το σύνδρομο της επιτυχίας από μια φάση και μετά τυφλώνει τις δημοκρατίες, οι οποίες στη συνέχεια χάνουν και την ακοή τους.
Ελληνικές απώλειες από το «γαλλικό μέτωπο»
Θα πρέπει να θεωρούμε σίγουρες και τις πρώτες απώλειες για την Ελλάδα από το «γαλλικό μέτωπο».
Σοκαριστικές ομοιότητες
Στη Γαλλία, οι έμπειροι από την ελληνική κρίση βλέπουν ομοιότητες με την περίοδο 2012 – 2014 στην Ελλάδα
Η Γαλλία σε κρίση και η Ευρώπη σε περιδίνηση
Η πολιτική κρίση στη Γαλλία έρχεται να αναδείξει τα συνολικότερα προβλήματα της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης