Η Google παρείχε δεδομένα ορισμένων χρηστών των υπηρεσιών της στην κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ πέρυσι, παρά τη δέσμευσή της ότι δεν θα παρείχε πρόσβαση σε δεδομένα κατόπιν αιτήσεων από κυβερνητικές αρχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hong Kong Free Press (HKFP).

Η εταιρεία απάντησε από την πλευρά της στο δημοσίευμα ότι «παρήγαγε ορισμένα δεδομένα» ανταποκρινόμενη σε μόλις τρία από τα συνολικά 43 σχετικά αιτήματα που έλαβε από την τοπική κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ. Δύο από τα αιτήματα είχαν να κάνουν με έρευνες σχετικά με εμπόριο ανθρώπων, ενώ το τρίτο αίτημα αφορούσε την αποκάλυψη δεδομένων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω αξιόπιστης απειλής εναντίον της ζωής ενός ανθρώπου.

Όπως τονίζει στην απάντησή της η Google προς την HKFP, καμία από τις τρεις αυτές περιπτώσεις δεν περιλάμβανε συγκεντρωτικά δεδομένα περιεχομένου των χρηστών.

Τον περασμένο Αύγουστο, η Google ανακοίνωσε ότι θα σταματούσε να ανταποκρίνεται σε τέτοιου είδους αιτήματα από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, εκτός και αν το αίτημα ήταν κοινό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η συγκεκριμένη θέση ουσιαστικά αποτελούσε απάντηση στο νέο νόμο εθνικής ασφάλειας του αυτόνομου Χονγκ Κονγκ που εναρμονιζόταν με την αντίστοιχη νομοθεσία της Κίνας, στην οποία προβλέπεται ποινή ισοβίων για ανθρώπους που θα βρεθούν ένοχοι για προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος.

Η Κίνα έχει χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη νομοθεσία για να περιορίσει τις πολιτικές διαδηλώσεις και τους αντιφρονούντες στην ηπειρωτική χώρα. Άλλες αμερικανικές τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Facebook και το Twitter, έχουν επίσης σταματήσει την επεξεργασία σχετικών αιτημάτων από την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία