Οι υπουργοί Eσωτερικής Aγοράς και Bιομηχανίας της ΕΕ συναντήθηκαν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν την επικαιροποιημένη βιομηχανική στρατηγική και το θεματολόγιο για τη βελτίωση της νομοθεσίας.

Το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας  συζήτησε τον αντίκτυπο της νέας δέσμης μέτρων για το κλίμα και την ενέργεια στην οικονομία και τη βιομηχανία.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, οι υπουργοί συμφώνησαν σε γενικές γραμμές ότι η διαθεσιμότητα οικονομικά προσιτής ενέργειας χωρίς άνθρακα αποτελεί μία από τις προϋποθέσεις για την επιτυχία του προγράμματος «προσαρμογή στον στόχο 55 %».

Τόνισαν τη σημασία του προτεινόμενου μηχανισμού συνοριακής προσαρμογής άνθρακα (ΜΣΠΑ), ο οποίος αναμένεται να αποτρέψει τον κίνδυνο διαρροών άνθρακα. Αρκετές αντιπροσωπίες αναφέρθηκαν στις προκλήσεις που συνεπάγεται η δέσμη για την αυτοκινητοβιομηχανία και συμφώνησαν ότι η πράσινη μετάβαση δεν θα πρέπει να αυξήσει το βάρος για τις ΜΜΕ.

«Χαίρομαι που τα κράτη μέλη συμφώνησαν ότι οι απόψεις του Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας θα πρέπει να ληφθούν υπόψη στις διαπραγματεύσεις για τη δέσμη «Fit for 55». Θα πρέπει να παρακολουθεί στενά και να εξετάζει τακτικά την πράσινη μετάβαση και τη συζήτηση στο πλαίσιο της δέσμης και του αντίκτυπού της στην οικονομία και τη βιομηχανία της ΕΕ. Αυτό είναι σημαντικό προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα που συμφωνήθηκαν είναι αναλογικά και δεν βλάπτουν την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη της ΕΕ», υπογράμμισε ο Zdravko Počivalšek, Υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης και Τεχνολογίας της Σλοβενίας

Οι υπουργοί συζήτησαν τις μεγαλύτερες προκλήσεις και ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις από την κλιματική δέσμη «Fit for 55» και τη μετάβαση προς την κλιματική ουδετερότητα και εξέτασαν τις πιθανές οδούς για τη διασφάλιση δίκαιης, ανταγωνιστικής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας της ΕΕ έως το 2030 και μετέπειτα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή