Ο πρόεδρος του Ελ Σαλβαδόρ, Nayib Bukele, σε επίσημη ανάρτησή του στο Twitter δήλωσε ότι η χώρα σημείωσε πλεόνασμα 4 εκατομμυρίων δολαρίων, χάρη στην αυξανόμενη τιμή του Bitcoin. Συνεχίζοντας τη δήλωσή του, επισήμανε ότι στοχεύει, με αφορμή την υπεραξία από το αποθεματικό στο κρυπτονόμισμα, να οικοδομήσει ένα «νοσοκομείο κατοικίδιων ζώων».

Η ανάρτησή του στο Twitter

Τη δήλωση για αξιοποίηση των κερδών, για τη δημιουργία νοσοκομείου ζώων, συνόδευσε με ένα βίντεο από το επερχόμενο έργο, που παρουσίαζε μία ψηφιακή προσομοίωση των εγκαταστάσεων, στη σελίδα του στο Twitter.
Σε επόμενα tweet του τόνισε πως δεν πουλάνε BTC, απλά χρησιμοποιούν το μέρος του κεφαλαίου σε USD, αφού το μέρος σε BTC τώρα αξίζει περισσότερο, εν συγκρίσει με την πρότερη αξία του, όταν δημιουργήθηκε το κεφάλαιο.

Η κατάσταση στη χώρα

To Ελ Σαλβαδόρ, μια μικρή και οικονομικά αδύναμη χώρα στη Κεντρική Αμερική, πρόσφατα έγινε παγκοσμίως γνωστή για την καινοτομία της, έχοντας ψηφίσει την υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος Bitcoin ως εθνικό νόμισμα. Αν και η χώρα χρησιμοποιεί το δολάριο, πλέον οι επιχειρήσεις, βάσει νόμου, οφείλουν να αποδέχονται το Bitcoin ως πληρωμή – εάν διαθέτουν τα τεχνολογικά μέσα. Τα βήματα αυτά στοχεύει να ακολουθήσει και η Βραζιλία, μετατρέποντας το κρυπτονόμισμα σε νόμιμο συναλλακτικό μέσο.
Πέραν αυτών, τo Ελ Σαλβαδόρ έχει ξεκινήσει το έργο της για χρήση γεωθερμικής ενέργειας από ηφαίστεια για εξόρυξη Bitcoin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto