Επιπλέον 600 εκατ. δολάρια κατάφερε να συγκεντρώσει από σειρά επενδυτών η αμερικανική start up του κλάδου της αυτοκίνησης Nuro, επιβεβαιώνοντας το τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον για την παραγωγή και κυκλοφορία ρομποτικών αυτόνομων οχημάτων.

Το κάλεσμα για την συγκέντρωση νέων κονδυλίων συντόνιζε η Tiger Global Management και βρήκε σημαντική ανταπόκριση από εταιρείες όπως η Google, το Vision Fund 1 της Softbank Group και η Woven Capital της Toyota Motor. H δε, αξία της ανερχόμενης Nuro εκτοξεύτηκε από τα 5 στα 8,6 δισ. δολάρια.

Η Nuro με το όχημα R2 που δεν έχει ούτε τιμόνι, ούτε πετάλια και διαθέτει χώρο μόνο για πακέτα πρόσφατα υπέγραψε μια συμφωνία πενταετούς συνεργασίας με την Google Cloud, ώστε να διερευνήσουν από κοινού τις δυνατότητες της διαδικασίας αυτόνομης παράδοσης πακέτων προς επιχειρήσεις και καταναλωτές.

Επίσης, η Nuro από την περασμένη άνοιξη συνεργάζεται με την Domino’s για να δοκιμάσει την πρώτη στον κόσμο πλήρως αυτόνομης διαδικασίας παράδοσης πίτσας στο Χιούστον του Τέξας.

Πέρα από το Χιούστον, τo Ρ2 βρίσκεται ήδη σε δοκιμαστική λειτουργία σε έτερα project στο Φίνιξ της Αριζόνα και την Καλιφόρνια.

Σημειωτέον πως οι ιδρυτές της εταιρείας, ο Ντέιβ Φέργκιουσον και ο Ζιαζούν Ζου, είχαν δουλέψει μαζί στο project αυτοκίνησης της Google για τη δημιουργία του οχήματος Waymo πριν αποχωρήσουν για να στήσουν τη δική τους εταιρεία, την Nuro.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κρατικό επενδυτικό ταμείο Νορβηγίας: Αρκετά μεγάλη «φούσκα στις μετοχές τεχνολογίας
Διεθνή |

«Φούσκα» στις μετοχές τεχνολογίας - Τι είπε ο διαχειριστής του κολοσσιαίου νορβηγικού κρατικού ταμείου

Υπάρχει σαφώς αρκετά μεγάλη “φούσκα” στον τομέα της τεχνολογίας, δηλώνει ο CEO της Norges Bank Investment Management που διαχειρίζεται το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας