Παράταση μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου για να μπορέσουν όλοι οι πολίτες που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την αυτοαπογραφή τους έδωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε το στάδιο της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής να λήγει στις 26 Νοεμβρίου και να ακολουθεί μετά η «πόρτα πόρτα» απογραφή, όμως υπάρχουν απρόβλεπτα εμπόδια που καθυστερούν τη διαδικασία.

Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ αναφέρει: «Η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής είναι μεγάλη.

Προκειμένου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος σε όσους παρέλαβαν τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής με καθυστέρηση, αλλά και σε όσους από τους υπόλοιπους επιθυμούν να απογραφούν ηλεκτρονικά, δίνεται γενική παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας της δυνατότητας ηλεκτρονικής αυτοαπογραφής μέχρι και την Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021».

Αν βρήκατε στην πόρτα σας ένα χαρτί με τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής, αυτό σημαίνει πως ένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) πέρασε από την πολυκατοικία σας.

Πώς θα κάνετε την ηλεκτρονική αυτοαπογραφή

1. Για να απογραφείτε εσείς και τα μέλη του νοικοκυριού σας, αρκεί ένας / μία εκπρόσωπος του νοικοκυριού να επισκεφτεί έως τις 26 Νοεμβρίου 2021 την ειδική εφαρμογή της Απογραφής Πληθυσμού – Κατοικιών 2021 στην ψηφιακή πύλη www.gov.gr.

2. Για την είσοδο στην εφαρμογή είναι απαραίτητη η καταχώρηση του «Κωδικού Απογραφής» που θα αναγράφεται στο χαρτί που θα βρείτε στην πόρτα σας, όταν περάσει εκπρόσωπος της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας. Παράλληλα, για τη διασταύρωση των στοιχείων σας θα πρέπει να πληκτρολογίσετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου τομέα (κωδικός taxisnet). Στη συνέχεια μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και να απαντήσετε στις ερωτήσεις Απογραφής.

3. Ο 12ψήφιος «Κωδικός Απογραφής» είναι μοναδικός και αντιστοιχεί αποκλειστικά στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη περίπτωση που στην κατοικία δεν διαμένετε μόνιμα, τότε θα απαντήσετε μόνο στις ερωτήσεις για την κατοικία αυτή. Εσείς και τα μέλη του νοικοκυριού σας θα απογραφείτε με τον «Κωδικό Απογραφής» της κατοικίας που διαμένετε μόνιμα.

4. Σε περίπτωση που χρειάζεστε βοήθεια ή διευκρινίσεις κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον / την Απογραφέα της περιοχής σας στο τηλέφωνο που θα αναγράφεται χαρτί που θα βρείτε στην πόρτα σας.

5. Παρακαλείστε να φυλάξετε τον «Κωδικό Απογραφής» μέχρι το τέλος Ιανουαρίου 2022 για την περίπτωση που χρειαστούν διευκρινίσεις από την ΕΛΣΤΑΤ.

6. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορέσετε να αυτοαπογραφείτε ή το ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο που υποβάλατε δεν είναι πλήρως συμπληρωμένο, ο/η Απογραφέας της περιοχής σας, θα σας επισκεφτεί μετά τις 27 Νοεμβρίου 2021 προκειμένου να σας απογράψει με τον παραδοσιακό τρόπο, με έντυπο ερωτηματολόγιο.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Παραλλαγή Όμικρον – Σε συναγερμό ο πλανήτης – Συνεδριάζουν εκτάκτως οι G7
Επικαιρότητα |

Σε συναγερμό ο πλανήτης για την παραλλαγή Όμικρον - Συνεδριάζουν εκτάκτως οι G7

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επανέλαβε ότι προς το παρόν δεν είναι σαφές αν η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από άλλες παραλλαγές του SARS-CoV-2 ή αν προκαλεί σοβαρότερη ασθένεια.

Κορωνοϊός – Σε συναγερμό δυο εβδομάδων για την… άγνωστη μετάλλαξη Όμικρον
Επικαιρότητα |

Σε συναγερμό δυο εβδομάδων για την… άγνωστη μετάλλαξη Όμικρον

Μόλις την Παρασκευή ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στην Ευρώπη, στο Βέλγιο, και δύο μέρες μετά κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Τσεχία, ενώ στη λίστα μπήκαν η Ολλανδία και η Δανία