Ο γίγαντας αθλητικών ειδών Adidas κέρδισε 23,4 εκατομμύρια δολάρια, μέσα σε ένα απόγευμα από το ντεμπούτο του «Into the Metaverse» NFT την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου.

Ο εκπληκτικός όγκος πωλήσεων της συλλογής τις τελευταίες 24 ώρες, την οδήγησε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, ως το πιο περιζήτητο NFT έργο στον κόσμο, σύμφωνα με το CryptoSlam.

Η κυκλοφορία έγινε σε συνεργασία με την επιτυχημένη NFT συλλογή ‘Bored Ape Yacht Club’ (BAYC, που έιναι η έβδομη μεγαλύτερη συλλογή σε όγκο πωλήσεων) και τον δημιουργό του PUNKS Comic NFT Pixel Vault και τον ιδιωτικό συλλέκτη NFT, τον g-money. Η Adidas αποκάλυψε για πρώτη φορά αυτά τα σχέδια στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν αγόρασε ένα Bored Ape ντυμένο με ρούχα Adidas.

Υπήρχαν συνολικά 30.000 NFT της Adidas Originals, που κόπηκαν στο blockchain Ethereum, με 20.000 από αυτά να προσφέρθηκαν πρώτα σε κατόχους Pixel Vault NFT, Bored Ape ή Mutant Ape NFT και κατόχους gmoney ή Adidas Originals POAPs.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία αθλητικών ειδών ανάρτησε tweet για το μυστηριώδες POAP token της, αν και τότε δεν έφερε κάποια έκδηλη χρηστικότητα. Ωστόσο, πολλοί χρήστες έκαναν mint το token, αναμένοντας να ξεκαθαρίσει το τοπίο αργότερα.

Όντως η κατάσταση έγινε πιο ξεκάθαρη, όταν η Adidas ανακοίνωσε μία πρόωρη πώληση. Μέσα σε ένα απόγευμα, 20.000 token πρόωρης πρόσβασης εξαντλήθηκαν, φανερώνοντας τις μελλοντικές προοπτικές του πρότζεκτ. Από τα υπόλοιπα 10.000 token, το “Adidas and Partners” κράτησε 380 για “μελλοντικές εκδηλώσεις” και κυκλοφόρησε τα υπόλοιπα 9.620 στο κοινό, με ανώτατο όριο αγοράς: δύο ανά πελάτη, τα οποία εξαντλήθηκαν σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Ένας αγοραστής μάλιστα κατάφερε να παρακάμψει το όριο, αναπτύσσοντας ένα προσαρμοσμένο έξυπνο συμβόλαιο που παρήγαγε 165 υπο-έξυπνα συμβόλαια. Κάθε υπο-έξυπνο συμβόλαιο είχε μια μοναδική διεύθυνση, και μπορούσε να κάνει mint 2 NFT (όπως όριζε η Adidas) σε μία συναλλαγή. Με τον εύστροφο αυτόν τρόπο ο αγοραστής έλαβε 330 tokens (165*2), τα οποία έστειλε στην κύρια ETH διεύθυνσή του.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι