Η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε σχεδόν να διπλασιαστεί στα 75.000 δολάρια φέτος καθώς περισσότεροι θεσμικοί επενδυτές αρχίζουν να αγκαλιάζουν το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα στον κόσμο, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ελβετικής τράπεζας Seba.

«Πιστεύουμε ότι η τιμή ανεβαίνει», είπε ο Γκουίντο Μπούχλερ μιλώντας στο CNBC, στο πλαίσιο του συνεδρίου Crypto Finance στο Σεν Μόριτζ της Ελβετίας την Τετάρτη.

«Τα εσωτερικά μας μοντέλα αποτίμησης δείχνουν μια τιμή αυτή τη στιγμή μεταξύ 50.000 και 75.000 δολαρίων», δήλωσε ο επικεφαλής της ελβετικής τράπεζας που εστιάζει στα κρυπτονομίσματα. «Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε αυτό το επίπεδο. Το ερώτημα είναι πάντα το τάιμινγκ».

Αφού εκτινάχθηκε στο υψηλό όλων των εποχών των 69.000 δολαρίων τον περασμένο Νοέμβριο, το bitcoin είδε την αξία του να καταρρέει τους τελευταίους δύο μήνες και η τιμή του έπεσε για λίγο κάτω και από τα 40.000 δολάρια τη Δευτέρα, που σημαίνει ότι κινείται κοντά στα πιο χαμηλά επίπεδα που δεν έχουμε δει από τον Σεπτέμβριο.

Ερωτηθείς εάν το bitcoin θα ανέλθει στα επίπεδα ρεκόρ που παρατηρήθηκαν πέρυσι, ο Μπούχλερ απάντησε ότι «το πιστεύει», αλλά τόνισε ότι η αστάθεια θα παραμείνει υψηλή.

Τα ομόλογα έριξαν το Bitocoin

Η πτώση των τιμών αυτής της εβδομάδας ήρθε καθώς οι αυξανόμενες αποδόσεις των ομολόγων – και η προοπτική υψηλότερων επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας – συνέχισαν να οδηγούν τους επενδυτές στο να αποφύγουν τα επικίνδυνα asset και να επενδύσουν σε αυτά που προσανατολίζονται στην ανάπτυξη.

Το Bitcoin υποχώρησε έως και 6% τη Δευτέρα φθάνοντας στο χαμηλό των 39.771,91 δολαρίων, σύμφωνα με το Coin Metrics.

Οι μειώσεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων ακολουθούν μια εβδομάδα σκληρών συναλλαγών για τις μετοχές, ενώ από την άλλη η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ εκτοξεύτηκε στις αρχές του 2022. Τη Δευτέρα, το αυξήθηκε έως και 1,8%, ενώ το 2021 είχε κλείσει στο 1,5%.

«Έχουμε δει το bitcoin να συμπεριφέρεται ως περιουσιακό στοιχείο κινδύνου σε πολλές περιπτώσεις τους τελευταίους μήνες», δήλωσε η Νόελ Ατσεσον, επικεφαλής των πληροφοριών αγοράς στο Genesis.

«Όταν η αγορά αναστατώνεται, το bitcoin πέφτει. Έχουμε διάφορες ενδείξεις ότι η αγορά βιώνει ένα κλίμα φόβου κάπως από την απότομη άνοδο στη δεκαετία – αυτό δεν είναι καλό για οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο έχει υψηλή αστάθεια στις ταμειακές ροές. Σε αντίθεση με άλλα περιουσιακά στοιχεία, το bitcoin είναι ρευστό και ως εκ τούτου μπορεί να υποστεί μεγαλύτερη πίεση πωλήσεων χωρίς μεγάλο χτύπημα».

Θεσμικοί επενδυτές

Ο Μπούχλερ πιστεύει ότι οι θεσμικοί επενδυτές θα βοηθήσουν στην αύξηση της τιμής του bitcoin το 2022.

«Τα θεσμικά χρήματα πιθανότατα θα ανεβάσουν την τιμή», είπε. «Εργαζόμαστε ως μια πλήρως ρυθμιζόμενη τράπεζα. Έχουμε δεξαμενές περιουσιακών στοιχείων που αναζητούν τις κατάλληλες στιγμές για να επενδύσουν.»

Ωστόσο, ο Πασκάλ Γκοτιέρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ledger, είπε στο CNBC ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια «τάση λιανικής» στο bitcoin.coin

«Εμπιστεύονται το bitcoin όλο και περισσότερο και είναι πραγματικά οι άνθρωποι που θα ωθήσουν την τιμή προς τα πάνω», είπε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto