Ένα από τα πιο διάσημα ονόματα στον χώρο των κρυπτονομισμάτων είναι αναμφίβολα αυτό του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου του ‘Binance’. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Bloomberg, ο CEO του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου, ο Changpeng Zhao (CZ), είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κλάδο.

Η έκθεση αποκάλυψε ότι η περιουσία του CZ ανέρχεται γύρω στα $96 δισεκατομμύρια, τοποθετώντας τον στο ίδιο επίπεδο με τους ιδρυτές εταιρειών τεχνολογίας, όπως Meta (πρώην Facebook) και Google. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το Bloomberg στους υπολογισμούς του δεν έλαβε υπόψη το προσωπικό χαρτοφυλάκιο με κρυπτονομίσματα του επιχειρηματία.

Πώς ξεκίνησε το crypto ταξίδι του ο CZ;

Όλα ξεκίνησαν το 2013 κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού πόκερ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BTC China, Bobby Lee, και τον επενδυτή Ron Cao, που τον έπεισαν να επενδύσει στο Bitcoin.

Μετά από μία διεξοδική και λεπτομερής έρευνα και μελέτη για το ψηφιακό περιουσιακό στοιχείο και τη λειτουργία του, ο CZ συνειδητοποίησε τις προοπτικές του και αποφάσισε να πουλήσει το τότε διαμέρισμά του και επένδυσε τα χρήματα αυτά στο Bitcoin.

Το 2017, ίδρυσε το Binance, το οποία έκτοτε έχει καθιερωθεί ως το νούμερο ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων σε όγκο συναλλαγών στον κόσμο.

Πώς διαμόρφωσε μία περιουσία δισεκατομμυρίων;

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του CZ ήλθε μέσω της εταιρείας του, από την οποία κατέχει το 90%. Τα συνολικά έσοδα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας πέρυσι ξεπέρασαν τα $20 δισεκατομμύρια.

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, η αποτίμηση του Binance ήταν $300 δισεκατομμύρια, κάτι που πέτυχε μέσα από τις προμήθειες συναλλαγών, τον δανεισμό περιθωρίου, τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και τα NFTs.

Άλλοι κρύπτο-δισεκατομμυριούχοι

Αν και η έκθεση εστίασε κυρίως στον CZ, υπάρχουν και άλλοι κρυπτο-CEOs, ο πλούτος των οποίων δημιουργήθηκε μέσα από την εξαιρετικά ασταθή βιομηχανία.

Σύμφωνα με το Bloomberg’s Billionaire Index, αυτοί που αποτελούν το top 5 περιλαμβάνουν τον ψευδώνυμο ιδρυτή του Bitcoin, Satoshi Nakamoto, ο οποίος έχει net worth περίπου $45 δισεκατομμύρια, βάσει της τρέχουσας τιμής του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου και με την υπόθεση ότι κατέχει περίπου 1,1 εκατομμύρια μονάδες του νομίσματος.

Στον δείκτη επίσης εντοπίζονται ο Sam Bankman-Fried, ιδρυτής του ανταλλακτηρίου FTX με net worth περίπου $15,4 δισεκατομμύρια, ο ιδρυτής του Coinbase, Brian Armstrong, με net worth $9 δισεκατομμύρια και οι δίδυμοι Winklevoss, ιδρυτές του Gemini, με συνολικό net worth $10 δισεκατομμύρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Kρυπτονομίσματα